Filteren

Moldavië

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Moldavië is evenals andere landen uit Oost-Europa (Noord-Macedonië, Bulgarije) van oudsher een wijnland. Al sinds 3000 jaar voor Christus wordt hier wijn geproduceerd en door dit proces alsmaar te blijven verfijnen en nu de export op te zoeken, krijgen de wijnen meer en meer erkenning. Men werkt hier buiten de typerende Moldavische druivenrassen zoals Fetească Albă, Fetească Neagră, Rara Neagră en Viorica ook veel met klassieke Franse druivenrassen zoals Merlot, Pinot Gris, en Pinot Noir. Moldavische wijn is in Nederland zeer onbekend. Dat is begrijpelijk maar eigenlijk onterecht. Want Moldavië is een echt wijnland. Er wordt al duizenden jaren wijn gemaakt. Maar voorlopig gaat het grootste deel naar Moskou. De Moldavische wijnbouw kende een bloeiperiode tijdens het beroemde koningschap van Stefan cel Mare in de 14e en 15e eeuw. Maar haar grootste hoogtepunt bereikte Moldavië In de 19e eeuw Wijnboeren werden actief door de regering ondersteund. Wijnboeren maakten internationaal furore. De reputatie van Moldavië als producent van zeer verfijnde wijnen was gevestigd.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!