Filteren
Manchuela

Manchuela

De Spaanse wijnregio Manchuela was in het verleden onderdeel van een groter gebied met daarin La Mancha , Almansa en Méntrida. Sinds 1982 heeft Manchuela echter zelf de fel begeerde officiële D.O. (Denominación de Origen) status verworven. Manchuela bevindt zich aan de oostelijke kant van de zogenaamde Meseta, een hoogvlakte in het centrum van Spanje. Manchuela is opgenomen tussen de valleien van de rivieren Júcar en Cabriel in het Zuidoosten van Castilla-La Mancha. De belangrijkste stad is Albacete. Het gebied wordt omgeven door La Mancha, Utiel-Requena, Almansa en Jumilla.

De meestvoorkomende druiven in het gebied zijn de rode varianten: Bobal, dit is veruit de belangrijkste van het gebied, Syrah, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Garnacha, Merlot en Monastrell. De witte druviensoorten zijn: Albillo, Chardonnay, Macabeo en Sauvignon Blanc.  

Het klimaat van Manchuela is continentaal met lange, droge en zeer warme zomers en koude winters. Het gebied leent zich uitstekend voor wijnbouw. Door de invloed van de koele wind uit het oosten is het klimaat iets milder is dan die van La Mancha. De droogte en veel zonneschijn zijn goede factoren bij het voorkomen van ziekten waardoor maar zeer weinig pesticiden gebruikt hoeven te worden.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!