Manchuela

Manchuela
2016 Finca Sandoval El Fundamentalista
14,95 12,36
2021 Finca Sandoval Salia
18,95 15,66

Niet op voorraad

per pagina

Manchuela is een opkomende en veelbelovende wijnregio in het centrale deel van Spanje, met name in de provincies Cuenca en Albacete in de autonome gemeenschap Castilla-La Mancha. Hoewel Manchuela internationaal misschien niet zo bekend is als sommige andere Spaanse wijnregio's, krijgt het steeds meer erkenning vanwege zijn kwaliteitswijnen en unieke terroir.

Meer informatie over Manchuela

Manchuela wordt gekenmerkt door een landklimaat met hete, droge zomers en koude winters. De wijngaarden van de regio liggen op verschillende hoogtes, die kunnen variëren van 600 meter tot 1.000 meter boven zeeniveau. De diverse microklimaten, gecombineerd met de goed doorlatende bodems, creëren een ideale omgeving voor de druiventeelt. Manchuela produceert een verscheidenheid aan wijnstijlen, waaronder rode, witte en roséwijnen. De rode wijnen uit de regio, vaak gebaseerd op de Bobal-druif, zijn doorgaans vol van smaak, met donkere fruitsmaken en een robuust karakter. Deze wijnen kunnen rijpingspotentieel hebben en worden steeds meer erkend vanwege hun kwaliteit.

Manchuela is de thuisbasis van talloze wijnhuizen, van kleine familiebedrijven tot grotere, moderne wijnbereidingsfaciliteiten. Veel van deze wijnhuizen zijn gericht op het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die het unieke terroir van de regio weerspiegelen. De diversiteit van de regio qua hoogte en terroir biedt wijnmakers de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende druivensoorten en wijnbereidingstechnieken. Deze diversiteit, samen met de inzet van lokale producenten, draagt bij aan de groeiende reputatie van Manchuela in het Spaanse wijnlandschap.

Manchuela krijgt geleidelijk erkenning als een regio met een veelbelovende toekomst in de wereld van de Spaanse wijn. De toewijding aan het behoud van inheemse druivensoorten en het vermogen om wijnen te produceren die het unieke terroir tot uitdrukking brengen, maken het tot een opwindende bestemming voor wijnliefhebbers die opkomende wijnregio's in Spanje willen verkennen.

Welke druiven worden in Manchuela gebruikt?

Manchuela, een wijngebied in het centrale deel van Spanje, staat bekend om zijn diverse druivensoorten, zowel inheems als internationaal, die gedijen in zijn unieke terroir. Deze druiven worden gebruikt voor de productie van een verscheidenheid aan rode, witte en roséwijnen, en sommige zijn bijzonder geschikt voor het klimaat en de bodemgesteldheid in de regio. Hier zijn enkele van de belangrijkste druivensoorten die in Manchuela worden gebruikt:

Bobal: Bobal is de vlaggenschipdruivensoort van Manchuela en wordt op grote schaal aangeplant in de regio. Het is een rode druif met diepe wortels in het gebied en staat bekend om zijn aanpassingsvermogen aan de extreme weersomstandigheden van het landklimaat. Bobal produceert robuuste en gestructureerde rode wijnen met smaken van donker fruit, een evenwichtige zuurgraad en een gevoel van terroir. Het wordt vaak gebruikt voor zowel single-varietal wijnen als als onderdeel van blends.

Garnacha (Grenache): Garnacha, een rode druivensoort, wordt ook verbouwd in Manchuela. Het draagt bij aan de productie van zowel rode als roséwijnen. Garnacha-wijnen uit de regio benadrukken vaak het karakter van rijp fruit, toegankelijkheid en een aangenaam, fruitig profiel.

Monastrell (Mourvèdre): Monastrell is een andere rode druivensoort die voorkomt in Manchuela en die de complexiteit van rode wijnmengsels toevoegt. Het staat bekend om zijn gedurfde en aromatische kenmerken, die bijdragen aan donkere fruittonen en structuur aan de wijnen.

Syrah: Syrah, bekend om zijn internationale populariteit, heeft succes gevonden in de regio, vooral in wijngaarden op grotere hoogte. Het wordt gebruikt in rode blends en voegt diepte, kruiden en complexiteit toe aan de wijnen.

Macabeo (Viura): Macabeo, ook bekend als Viura, is een van de belangrijkste witte druivensoorten die in Manchuela worden verbouwd. Het wordt gebruikt voor de productie van frisse en aromatische witte wijnen. Macabeo-wijnen vertonen vaak citrus- en bloemige tonen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel stille als mousserende witte wijnen.

Chardonnay: Chardonnay, een internationaal erkende witte druivensoort, wordt ook verbouwd in Manchuela. Het draagt bij aan de productie van volle witte wijnen met aroma's van steenvruchten en een vleugje eikenhoutinvloed.

Verdejo: Verdejo is een witte druivensoort die in sommige wijngaarden in de regio te vinden is en aromatische en frisse witte wijnen produceert met tonen van tropisch fruit en kruiden.

De diverse terroir- en microklimaten in Manchuela maken de teelt van deze druivensoorten mogelijk, die elk bijdragen aan het aanbod aan wijnstijlen in de regio. Of het nu gaat om de robuuste rode wijnen gemaakt van Bobal, de frisse witte wijnen van Macabeo of het aromatische aanbod van Verdejo, de druivensoorten van Manchuela stellen wijnmakers in staat een verscheidenheid aan wijnen te maken die de essentie van deze opkomende Spaanse wijnregio weergeven.

Hoe zit het met de subregio's van Manchuela?

Manchuela is een Spaanse wijnregio gelegen in het zuidoostelijke deel van de wijnstreek Castilla-La Mancha, die bekend staat om zijn uitgestrekte wijngaarden en wijnproductie. Hoewel Manchuela niet zo breed wordt erkend als sommige andere Spaanse wijnregio's, heeft het de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen vanwege zijn kwaliteitswijnen. De regio staat bekend om zijn hete, droge klimaat en zijn vermogen om zowel rode als witte wijnen te produceren. Hier zijn enkele belangrijke subregio's binnen Manchuela:

Manchuela Alta: Dit is het bovenste, noordelijke deel van de regio Manchuela. Het staat bekend om zijn hoger gelegen wijngaarden, die voor iets koelere groeiomstandigheden kunnen zorgen dan de lager gelegen gebieden. De wijnen uit Manchuela Alta vertonen vaak een goede zuurgraad en frisheid.

Manchuela Baja: Het lagere, zuidelijke deel van de regio, Manchuela Baja, ervaart over het algemeen warmere en drogere omstandigheden. De wijngaarden hier worden beïnvloed door het mediterrane klimaat, wat kan leiden tot rijpere en vollere wijnen.

Valdeganga: Valdeganga is een van de specifieke steden of gemeenten binnen Manchuela die erkenning krijgt voor de wijnproductie. De wijnen uit Valdeganga staan bekend om hun unieke karakter, beïnvloed door het lokale terroir.

Bonete: Een andere stad in Manchuela, Bonete, staat bekend om zijn wijnproductie, vooral zijn rode wijnen. De lokale druivensoorten, waaronder Bobal en Tempranillo, worden vaak gebruikt om robuuste en smaakvolle wijnen te creëren.

Tobarra: Tobarra is een andere wijnproducerende stad in de regio Manchuela. De wijnen uit Tobarra worden doorgaans gemaakt van zowel inheemse als internationale druivensoorten, wat resulteert in een divers aanbod aan wijnstijlen.

Manchuela staat bekend om druivensoorten zoals Bobal, die inheems is in de regio en goed geschikt is voor het klimaat, evenals andere druivensoorten zoals Tempranillo, Syrah en Garnacha. De regio produceert een verscheidenheid aan wijnen, waaronder rood, wit en rosé, met de nadruk op het benadrukken van het unieke karakter van de druiven en het terroir.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!