Filteren

Louis Roederer

Louis Roederer is een prestigieuze champagneproducent gevestigd in de Champagnestreek van Frankrijk. Het Huis van Louis Roederer staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, traditionele wijnbereidingsmethoden en zijn kenmerkende cuvée, Cristal. 

Geschiedenis van Louis Roederer

Louis Roederer werd in 1776 opgericht door een Duitse wijnhandelaar genaamd Louis Roederer. Het huis begon als een wijnhandel en raakte begin 19e eeuw betrokken bij de productie van Champagne. In 1827 nam de neef van Louis Roederer, Adolphe Roederer, de zaak over. Adolphe speelde een cruciale rol in de uitbreiding en groei van deze producent. Hij reisde veel om relaties op te bouwen met Europese rechtbanken, waaronder het Russische keizerlijke hof. In 1876 creëerde Louis Roederer de iconische Cristal Champagne. Het werd oorspronkelijk exclusief voor de Russische tsaren geproduceerd en werd gepresenteerd in een kristalheldere fles, wat de oorsprong is van de naam 'Cristal'. Louis Roederer bleef jarenlang een familiebedrijf. In 1932 nam de familie Rouzaud, familieleden van de familie Roederer, het huis echter over. De familie Rouzaud bezit en beheert tot op de dag van vandaag Louis Roederer. Zoals veel bedrijven in de Champagne kreeg Louis Roederer tijdens de wereldoorlogen te maken met uitdagingen, waaronder schade aan hun kelders. Ondanks deze moeilijkheden hielden ze vol en bleven ze uitzonderlijke champagne produceren. Louis Roederer heeft een lange geschiedenis in het produceren van champagnes van hoge kwaliteit. Ze staan bekend om hun traditionele wijnbereidingsmethoden, waaronder handmatige oogst, fermentatie in eikenhouten vaten en langdurige rijping in kelders.

Cristal

Een van de beroemdste Champagnes geproduceerd door Louis Roederer is Cristal. Cristal, gecreëerd in 1876, is een prestigieuze en luxe cuvée die oorspronkelijk werd geproduceerd voor de Russische tsaren. Het is typisch een mix van Chardonnay- en Pinot Noir-druiven met Chardonnay als dominante druivensoort. Ze staan bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, elegantie en rijpingspotentieel. Het staat bekend om zijn fijne, aanhoudende belletjes, een rijke en romige textuur en een harmonieus evenwicht tussen smaken en aroma's. Cristal staat wereldwijd hoog aangeschreven bij wijncritici en verzamelaars. Het krijgt consequent hoge beoordelingen en wordt beschouwd als een van de beste Champagnes die er zijn. Flessen Cristal worden vaak verzameld en gerijpt voor speciale gelegenheden. De heldere kristallen fles waarin Cristal oorspronkelijk werd gepresenteerd, werd begin 20e eeuw veranderd in een conventioneel flesontwerp. Deze wijziging werd aangebracht om de smaak en kwaliteit van de wijn te beschermen, aangezien bleek dat het heldere glas gevoelig was voor blootstelling aan licht. Tegenwoordig wordt Cristal meestal gebotteld in een elegante, heldere glazen fles met gouden verpakking.

Louis Roederer's wijngaardes

Louis Roederer bezit en beheert wijngaarden in de beste Champagne-cru's, waaronder onder meer de Grand Cru-wijngaarden van Verzenay, Verzy en Ay. Deze wijngaarden leveren de druiven voor hun uitzonderlijke wijnen.

Assortiment van Louis Roederer

Naast Cristal produceert Louis Roederer nog een reeks andere champagnes, waaronder onder meer de Brut Premier, Vintage Brut, Rosé en Blanc de Blancs. Deze wijnen komen tegemoet aan een breed scala aan voorkeuren en gelegenheden. De Champagnes van Louis Roederer hebben lovende kritieken gekregen van wijncritici en publicaties over de hele wereld en worden beschouwd als enkele van de beste champagnes die in de regio worden geproduceerd.

Louis Roederer

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!