Filteren

Wijn uit Libanon kopen, natuurlijk bij Grandcruwijnen.nl

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Libanon is een klein land maar best dichtbevolkt. Officieel heet het land: Republiek Libanon. Libanon ligt in Azië, aan de oostkust van de Middellandse Zee. Libanon grenst in het zuiden aan Israël en heeft in het oosten en noorden een grens met Syrië. Het land behoort tot de Arabische Liga. Wijnbouw is niet nieuw in Libanon, het is een van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. In de Beekavallei werd zelfs een wijnpers gevonden uit het bronzen tijdperk (de Feniciërs waren hier actief). De beroemde Bacchustempel in Baalbek getuigt ervan dat ook de Romeinen er al wijn maakten. 

Tegenwoordig vindt wijnbouw voornamelijk plaats in de Bekavallei, rondom Baalbek. Het is in dit geboed warm en zonnig. Per jaar wordt er ongeveer 5 miljoen liter wijn geproduceerd. Libanon heeft ongeveer 30.000 hectare aanwijngaard. De Beekavallei is voor druiventeelt ideaal. Het dal is ongeveer 8 kilometer breed en ligt tussen 2 bergketens op zo’n 1000 meter hoogte. Het klimaat is er buitengewoon warm. De hoogte zorgt dan ook gelukkig voor een sterk nachtelijke afkoeling. Als gevolg hiervan worden in de druiven de fruitige aroma’s geconserveerd. Dankzij sneeuw uit de bergen vloeit in de Vallei voldoende water. De ondergrond bestaat uit een mengsel van leem, keien en grijze kalksteen. Het microklimaat is zo ideaal dat de druivenstokken doorgaans kerngezond blijven. Het voortdurende oorlogsgeweld in deze streek is een negatieve factor. Maar ondanks dat is men er altijd doorgegaan met wijn maken. Alleen in de jaren 1976 en 1984 is er vanwege de oorlog geen wijn gemaakt. De druiven moesten dwars door de vuurlinie over een afstand van een kleine 100 km worden vervoerd naar de wijnmakerij even ten noorden van Beirut. Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïten in 1857 weer met wijnbouw.

In ons assortiment vindt u de wijnen van CHATEAU MUSAR.

Libanese wijn bestellen? Bekijk ons exclusieve assortiment Libanese wijnen. Voor al onze wijnen geldt: ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!