Filteren

L'Olivella

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

L'Olivella werd opgericht in 1986, dankzij de inspiratie van een deskundige wijnbouwer uit Puglia, de heer Umberto Notarnicola, en een nauwgezette wijnkenner uit Piemonte, de heer Bruno Violo, beiden verliefd op het landschap van Latium. Het is een jong, dynamisch landbouwbedrijf, dat zichzelf voortdurend innoveert maar sterke banden onderhoudt met de lokale cultuur en tradities.

De heuvels, waar de wijnstokken van Frascati opgroeien, zijn van vulkanische oorsprong, rijk aan minerale zouten (kalium, fosfor, calcium en magnesium) en arm aan stikstof.
De ideale mix voor het kweken van wijnstokken en het produceren van wijnen van hoge organoleptische kwaliteit. L'Olivella ligt tussen Monteporzio en Frascati, in de heuvels rond Rome, een paar kilometer naar het zuiden, langs de via Tuscolana. Het is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg Rome-Napels en verlaat de snelweg bij het knooppunt Monteporzio Catone. Frascati is altijd de wijn van Rome geweest, met de langste historische tradities: de oude Romeinen waardeerden de wijn van Tuscolo, de heuvel boven Frascati, een natuurlijk terras met uitzicht op de hoofdstad.

Paus Paulus III (1534 - 1549) maakte voordat hij paus werd, als bisschop van Frascati, deze wijn, Frascati, altijd aanwezig op de tafel van de paus. Goethe, de beroemde Duitse schrijver, definieerde het tijdens zijn verblijf in Rome in 1816 als "een paradijs".

L'Olivella

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!