Filteren

L'Aventure Winery

Stephan Asseo, eigenaar en wijnmaker bij L'Aventure Winery, begon in 1982 met het maken van wijn, na zijn opleiding aan L'Ecole Oenologique de Macon, Bourgogne, Frankrijk. In datzelfde jaar richtte Stephan Domaine de Courteillac op in Bordeaux. Hij en zijn familie kochten later Chateau Fleur Cardinal en Chateau Robin in de Cotes de Castillion, Bordeaux. In de daaropvolgende 15 jaar ontwikkelde Stephan zich tot een ambachtelijke wijnmaker met veeleisend vakmanschap en kreeg hij een reputatie als een "buitenbeen wijnmaker". Zijn ware wens was echter om innovatiever te zijn dan de AOC-wetgeving zou toestaan. Dit bracht hem, zijn vrouw Beatrice en zijn drie kinderen, waaronder zijn dochter Chloé, in 1996 op een zoektocht naar een geweldig terroir, waar hij zijn ideaal als wijnmaker kon nastreven. Na meer dan een jaar te hebben gezocht tussen 's werelds grootste wijnvelden, variërend van Zuid-Afrika tot Libanon, van Argentinië tot Napa, vonden ze Paso Robles. Stephan en Beatrice werden meteen "verliefd" op het unieke terroir van de westkant Paso Robles. De glooiende topografie van het Santa Lucia-gebergte, de diepe kalkrijke bodems en de maritieme invloeden van de beroemde Templeton Gap vormen samen een wijnland van wereldklasse, met het potentieel om enkele van 's werelds beste melanges te maken. Hier, in Paso Robles, begonnen Stephan en zijn gezin in 1998 aan hun avontuur "L'Aventure".

De geest van L'Aventure komt het duidelijkst naar voren in Stephan's "Paso Blends", zoals Optimus en Estate Cuvée. Beide wijnen zijn melanges van Syrah / Cabernet Sauvignon / Petit Verdot. In deze wijnen, evenals in onze Rhône blend Côte à Côte, verhoogt het mengen van premium druivensoorten de authenticiteit, complexiteit en balans van de wijnen. In deze avontuurlijke geest vinden we de toekomst van Paso Robles-wijnen ... geweldige, uitgebalanceerde rode melanges.

L'Aventure Winery

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!