Wijn van de Grüner Veltliner druif online kopen

De grüner veltliner is een wit druivenras dat veel in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije, alwaar de benaming Zöldveltelini is. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de grüner veltliner druif een kruising is tussen de traminer en St. Georgener. 

Zoals gezegd komt de grüner veltliner druif veel voor in Oostenrijk. Zo'n 30% van alle wijngaarden in Oostenrijk zijn beplant met de grüner veltliner druif. De druif wordt gekenmerkt door een late rijping. Druiven die laat rijpen hebben een warme herfst nodig om zich volledig te ontwikkelen. Een nadeel van een lang groeiseizoen is dat druiven dan hun broodnodige zuren verliezen. Echter bij grüner veltliner gebeurt dit niet en dat is toch wel uniek te noemen. Een goede grüner veltliner oogst heeft rijpe, suikerrijke druiven met flinke, zachte zuren. De meeste Grüner Veltliner wijnen zijn droog en fris met de sappige aroma's van wit fruit als appel en peer tot het weelderige van exotische vruchten als ananas en nectarine. Kenmerkend is het prikkelende kruidige toontje van versgemalen peper. Verder zijn er opvallende de frisse, zachte zuren die de wijn pit en spanning geven.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!