Filteren

Griekse wijnen online kopen? Natuurlijk bij grandcruwijnen.nl - Peloponnese

Griekenland is officieel het oudste wijnland van Europa. In Griekenland, de Helleense Republiek, startte de geschiedenis van wijnbouw zo'n 3000 jaar geleden. Tegenwoordig is Griekenland met zijn ongeveer 105.000 hectare aan wijngaarden een middelgroot wijnland, vergelijkbaar met Duitsland. Bijna overal in het land wordt wijn geproduceerd, veelal op kleine schaal. Griekse wijnen zijn internationaal gezien nog niet zo bekend maar dat is eigenlijk jammer want kenners noemen Griekeland een 'schone slaapster' met ongekende mogelijkheden om kwaliteitswijnen te produceren.

Griekenland is omgeven door zeeën. Natuurlijk de bekende Griekse eilanden maar ook het vasteland grenst aan water. In het noorden is het bergachtig en heerst een continemntaal Balkanklimaat waarbij de winters koud zijn. In het overgrote deel van Griekenland heerst een mediterraan klimaat. De lager gelegen kustzones kennen soms erg warme perioden. De beste wijngaarden van Griekenland zijn te vinden in de hoogte, waar het koel is. Op de eilanden heeft men ook te kampen met harde wind.

De kracht van Griekenland ligt in het gebruik van de eigen inheemse druivenrassen. Bij blauwe druiven zijn dit agiorgitiko en xynomavro. De witte: assyrtiko en moschofilero. De Grieken maken vaak wijnen van een enkel druivenras. De inheemse druivenrassen zij over het algemeen goed bestand tegen de droogte en de warmte. Er worden in Griekenland ook internationale rassen aangeplant zoals chardonnay, cabernet en merlot echter omdat deze niet zijn aangepast aan de specifieke groeiomstandigheden zijn de wijnen hiervan toch minder succesvol.

Enkele bekendere wijnregio's zijn Naoussa (gelegen in het ruige noorden van Griekenland), Nemea, Samos (vlak voor de kust van Turkije en gespecialiseerd in rijke, zoete wijnen van muscat) en Santorini (het vulkaaneiland met zijn zwarte bodem).

Griekse wijn kopen? Bekijk ons aanbod aan geweldige Griekse wijn ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!