Filteren

Giannikos Winery - Victoria Ordonez

Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld. Zij is de zus van Jorge Ordóñez (een van de grootste en bekendste wijnmaker die ook hoofdimporteur is van de spaanse high wijnen naar de USA). In 2004 is zij tesamen met Alois Kracher gestart met het produceren van wijn in Malaga. Toen Alois overleed in 2007 heeft ze besloten om met haar zoon haar eigen en meest persoonlijke project te starten en dit is het maken van een aantal zeer unieke wijnen komende vanuit de zeer oude Pre-Phylloxera wijngaarden in de bergen. De wijnen komen dus van originele soms wel tot 200 jaar oude wijnstokken.

De wijnen zijn zeer uniek en ongekend fraai en is iets wat niemand eerder heeft gedaan. Dit valt ook wel te begrijpen want het gebied is zeer onherbergzaam met zeer oude maar ook zeer kleine wijngaarden waar alleen maar m.b.v. muilezels kan worden gewerkt. De (mountain) wijnen van Victoria zoals de Monticara, La Pasajera, La Ola Meliller, de Voladeros en de recent gelanceerde zeer fraaie rode Martí-Aguilar zijn stuk voor stuk uniek en van ongekend hoog niveau. Er worden van alle soorten maar een zeer beperkt aantal flessen van gemaakt (lees: vaak minder dan 2000 flessen) want de wijngaarden zijn zeer klein (vaak kleiner dan 1ha).

De wijnen van Victoria worden alleen maar aangeboden in de absolute top restaurants in de gehele wereld. Zo maar een greep waar de wijnen van Ordonez op de kaart staan:
- Dani Garcïa (2 Michelin Star)
- José Carlos García (1 Michelin Star)
- La Cabaña (1 Michelin Star)
- Quique Dacosta (3 Michelin Star)
- Abantal (1 Michelin Star)
- Casa Mono (2 Michelin Star), one of the most prestigious Michelin Star restaurants in New York has included all the wines
- La Finca, Casa Pepa (2 Michelin Star)
- Cuchara – Lommel (1 Michelin star)
- Jardin Tropical - Knokke (1 Michelin star)
- Slagmolen – Opglabbeek (2 Michelin star)
- Valuas - Venlo (1 Michelin star)
- Delicees - Dordrecht (bijna 1 ster)
- Restaurant Zarzo (1 Michelin star)
- The Table - Hamburg (3 Michelin star)
- Schlossberg- Baiersbronn (2 Michelin star)

Giannikos Winery - Victoria Ordonez
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!