Filteren

Giannikos Winery - Sybille Kuntz Weingut

Sybille werd geboren in een familie van wijnmakers, -handelaren, vatenmakers en kuipers, in het dorpje Lieser in het hart van de Moezelvallei. Zelf kiest ze aanvankelijk voor iets heel anders: een studie Business Administration in Wuppertal, ver weg van de familiewijngaarden.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ze opent een wijnwinkel om haar studie te bekostigen en leert zo de grote witte wijnen uit Frankrijk en Italië kennen. Veelal strakker en droger, wat indruk maakt op de wijnliefhebster die opgroeide met de traditionele, zoete Moezelwijnen. Sybille ontwikkelt de drang om een Moezel Riesling te creëren die zich kan meten met de cuvées uit de bekende topgebieden.

In de jaren tachtig keert ze terug naar Lieser waar haar man Marcus en zij de totale controle over de familiewijngaarden en het wijnmaken krijgen. Ze doen de chemische onkruidverdelgers de deur uit en laten bloemetjes en plantjes tussen de wijnstokken weelderig groeien. De wijnstokken worden daardoor gedwongen om dieper te groeien, en bereiken een grotere diversiteit aan voedingsstoffen.

Tegelijkertijd blijft de sterk leisteenhoudende bodem gezond. Dit doet de veertig tot maar liefst zeventig jaar oude wijnstokken goed. Al vanaf haar eerste oogst, in 1984, proef je de verandering: de wijnen bezitten een geweldige mineraliteit, uitstekende natuurlijke zuren en een perfecte balans. Een nieuwe stijl Moezelwijnen is geboren! Sybille is ambitieus en breidt het domein uit. Ook de nieuw aangekochte wijngaarden zijn beplant met oude stokken en hebben een helling van tot wel zeventig graden.

De zon schijnt er haast verticaal op, terwijl het water van de Moezel het zonlicht nog eens reflecteert. Dankzij dit uitbundige zonlicht ontwikkelen de druiven zich optimaal en zorgen voor veel geur- en smaakstoffen. Sybille plukt de druiven zo laat mogelijk, opdat deze de tijd hebben ‘karakter’ te ontwikkelen. Het resultaat is verbluffend!

Giannikos Winery - Sybille Kuntz Weingut
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!