Filteren

Giannikos Winery - Quintessa

Eigendom van Augustin en Valeria Huneeus. Quintessa is een unieke wijn met een verbazende diversiteit: vijf bodemtypes en microklimaten gaande van een terraswijngaard tot golvende heuvels tot aan het rustige meer. Deze unieke compositie van terroirs probeert de eigenaar tot uiting te brengen in een uitzonderlijk wijn. Quintessa is één van de iconische wijnen van Napa Valley in Californië. Deze Cabernet Sauvignon-gedomineerde wijn wordt gemaakt in Rutherford. Quintessa wordt volledig biologisch en biologisch-dynamisch gemaakt.

Quintessa ligt verborgen in het HART VAN RUTHERFORD gelegen een terrein van 280 hectare dat een diversiteit aan geologie, biodiversiteit, blootstelling en microklimaten weerspiegelt. Geïnspireerd door dit onderscheidende gebied, geloofden oprichters Agustin en Valeria Huneeus dat het voorbestemd was om een ​​van 's werelds grootste wijndomeinen te worden. Vandaag de dag is er in totaal 160 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère op 26 wijngaardblokken. Elk blok wordt — biologisch en biodynamisch - geoogst en individueel gevinifieerd om de nuances van het land te behouden 

Afhankelijk van het oogstjaar kan Quintessa enkele of alle van de vijf variëteiten bevatten die op het terrein worden geteeld: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Carménère. Het fruit wordt vroeg in de ochtend geoogst, vervolgens gesorteerd en door zwaartekracht in eiken, roestvrijstalen of betonnen tanks en gevinifieerd. Zodra de fermentatie en maceratie zijn voltooid, wordt de wijn van elk perceel maximaal twee jaar apart gerijpt in Frans eiken. Nadat de definitieve Quintessa-melange is gemaakt, wordt de wijn gebotteld en nog een jaar bewaard voordat hij wordt vrijgegeven.

Giannikos Winery - Quintessa
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!