Filteren

Giannikos Winery - Mauro

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bodegas Mauro is opgericht in 1978 door Mariano García, voormalig wijnmaker van Vega Sicilia. Zijn zonen Alberto en Eduardo werken ook in het bedrijf, terwijl neef Isaac Fernández de oenoloog is. De wijngaarden, in totaal 60 ha, liggen net buiten (ten westen) de D.O. Ribera del Duero. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Tempranillo en Syrah. Ter plekke heerst een landklimaat met Atlantische invloede met niet meer dan 425 liter per m2 neerslag per jaar.

De bodem bevat veel kalk en is zeer poreus. De wijnstokken zijn 20 jaar oud, in de Cueva Baja wijngaard van 3 hectare bijna 100 jaar. Jaarlijks komen zo’n 210.000 flessen uit de fraaie kelders, wat duidt op een laag gemiddeld rendement per hectare, namelijk 35 hl. Mauro beschikt over 950 barriques van 225 liter van voornamelijk Frans eiken, 25% is van Amerikaans eiken. Jaarlijks wordt 20% vernieuwd. De reputatie van Mauro is enorm, de wijnen behoren bij de internationale top. In 2004 is er een nieuwe Bodega gebouwd net buiten het drukke stadje Tudela de Duero om de kwaliteit verder te verhogen en de bereikbaarheid van het bedrijf te verbeteren.

Het wijnhuis produceert weelderige, elegante en evenwichtige wijnen: Mauro, de Mauro VS, de Mauro Terreus en de Mauro Godello. Daarnaast produceert men ook de San Roman en de zeer populaire vaue for money wijn: de Prima

Sinds 2004 heeft Eduardo Garcia, zoon van de legendarische wijnmaker Mariano Garcia de leiding. Eduardo is een jong talent van de Spaanse wijnbouw met al een indrukwekkende achtergrond en reputatie in de wijnwereld. Zijn achtergrond omvat de master-degrees in de wijnbouw en oenologie op de meest prestigieuze scholen in Bordeaux en Spanje, samen met zijn al geweldige praktijkervaring opgedaan in de wijngaarden van Bordeaux, Bourgogne en Californië.

Giannikos Winery - Mauro
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!