Filteren

Giannikos Winery - Domaine Anita

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Anita Kuhnel was vroeger professioneel wielrenster. Met dezelfde ‘drive’ stopt ze tegenwoordig al haar energie in het maken van Beaujolais-wijnen op Domaine Anita. Anita gebruikt daarvoor alleen terroirs van hoge kwaliteit. Daarmee maakt ze wijnen van de Gamay-druif die al diverse hoge scores kregen van gerenommeerde critici, waaronder Robert Parker, James Suckling en Wine Enthusiast.

Anita Kuhnel stopt in 2015 met wielrennen en maakt het tot haar missie om top-Beaujolais te maken. Ze koopt zorgvuldig uitgezochte terroirs aan in de cru’s Moulin-à-Vent, Morgon, Chénas en Fleurie. Het ontstelen van druiven en houtgebruik geven extra diepte aan haar wijnen. Sulfietgebruik wordt tot een minimum beperkt. Haar wijnen zijn bijzonder rijke, geconcentreerde wijnen die het volledige potentieel van Gamay waarmaken en ook een heel goed ouderingspotentieel hebben. Chénas is één van de kleinste cru’s van Beaujolais en daarmee een niet vaak geziene Beaujolais. De bodems bevatten veel graniet, waardoor de wijnstokken dieper gaan wortelen. Dat geeft kleine, geconcentreerde druiven met veel smaak. Morgon is één van de rijkste stijlen Beaujolais. De bodems bestaan uit graniet en schist, met vulkanische oorsprong. Met veel ijzer in de grond hebben de wijnen meer structuur en aardse tonen. Uitzonderlijk aan Moulin-à-Vent is de hoge hoeveelheid mangaan in de granieten bodems. Deze mangaan beperkt de opbrengst, waardoor de wijnen extra geconcentreerd en dieper van smaak zijn, met meer tannines. Het is de volste van alle Beaujolais-cru’s, en kan bovendien uitstekend ouderen. In Fleurie maakt Anita de Fleurie Poncié, die opvalt door zijn sterk florale, aromatische karakter.

Giannikos Winery - Domaine Anita
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!