Filteren

Franciacorta

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 11

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De wijnregio Lombardije is met name bekend vanwege de Franciacorte, een mousserende wijn die, net als champagne, een tweede gisting op de fles krijgt. De Franciacorte wordt gezien als beste mousserende wijn van Italie. De prijs-kwaliteit verhouding tov de Champagne valt ook in het voordeel uit van de wijnmakers uit Lombardije. 

Franciacorta is afgeleid van ‘curte franca’, wat zonder belasting betekent. De monniken die vroeger dit gebied bewoonden, waren namelijk vrijgesteld van belasting. Een minder romantische naamsverklaring is dat franciacorta klein Frankrijk betekent omdat de verschillende producenten hier erg goed naar champagne hebben gekeken. De geschiedenis van Franciacorta als regio voor mousserende wijnen is begonnen met pioniers Ca’ del Bosco en Berlucchi. Zij zagen dat het ‘terroir’ en klimaat in de omgeving van het Iseo meer uitstekend geschikt is voor mousserende wijnen.Om deze wijnen naar een hoog niveau te brengen, is er vervolgens goed gekeken naar champagne. Een franciacorta DOCG spumante is dus ook altijd volgens de ‘metodo classico’ gemaakt, met een tweede vergisting op de fles.

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn. Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!