Filteren

Entre-Deux-Mers

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Entre-Deux-Mers vertaalt naar "tussen twee zeeën", maar het is een misleidende naam want deze driehoek Appelatie ten oosten van Bordeaux ligt eigenlijk tussen de zijrivieren van de Dordogne en de Garonne en aan de monding van de Garonne - nauwelijks twee zeeën maar wel serieze rivieren.

Alleen droge witte wijnen uit deze regio, voornamelijk Sauvignon Blanc, Semillon en Muscadelle, mogen de benaming Entre-Deux-Mers gebruiken. De rode wijnen, meestal Merlot en Cabernet Sauvignon, moeten zichzelf tevreden stellen met AOP Bordeaux als "Bordeaux AC" of, in het beste geval, "Bordeaux Superieur", op een label. Zeker voor de witte wijnen heeft de appelatie Entre-Deux-Mers zijn sporen verdient. Het karakter van de wijnen is best te typeren als mineralig, mooi stuivend droog en elegant. De afkoeling die het water vd zee en de 2 grote rivieren veroorzaakt zorgt eigenlijk dat iedere vintage heel stabiel blijft in kwaliteit. Ook de prijs-kwaliteit van de Entre Deux-Mers wijnen is bijna zonder uitzondering uitstekend te noemen. 

Druivenrassen: sauvignon blanc (droge, frisse en fruitige witte wijnen) & merlot, cabernet sauvignon voor rood.

 

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!