Filteren

Emrich-Schönleber

De familie Schönleber staat achter de Emrich Schönleber-wijnen en dit behoort inmiddels tot de absolute top met Parkerbeoordelingen van hun Grosses Gewächs van tegen de maximale score van 100 punten aan

Het intensieve, door details geobsedeerde werk begint natuurlijk in de wijngaard. Het is dankzij de meer dan veertig jaar professionele ervaring van Werner Schönleber dat de wijngaarden op een ideale manier worden verzorgd. Hij heeft gevoel voor wanneer en hoe het werk moet worden uitgevoerd. Dit is belangrijk omdat elk jaar nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.  Frank Schönleber wordt tijdens het groeiseizoen ook vaak in de wijngaard gezien. Met de oogst verschuift zijn focus echter duidelijk naar de kelder, waar hij persoonlijk elke wijn begeleidt van druif tot botteling. Door de dagelijkse omgang met de wijnen heeft hij een goed gevoel voor hun eigenschappen en weet hij ermee om te gaan.

De geschiedenis van Emrich Schönleber

In het midden van de 18e eeuw geven testamenten van de Emrichs (de voorouders) de eerste aanwijzingen over de wijnbouw in de familie.

In 1815 schreef Johann Wolfgang von Goethe: "Nu prees de vereniging een wijn die in hun gebied werd verbouwd, genaamd 'Monzinger'. Er wordt gezegd dat het gemakkelijk en aangenaam is om te drinken, maar voordat je het weet, zou het naar je hoofd moeten stijgen.

1834 Johann Philipp Bronner: "Ondertussen lijkt de staat van de Monzinger Berg de reputatie van de wijn daar te rechtvaardigen, en daarom is hij zo duur in prijs en een van de beste wijnen in de Nahe-regio." (Wijnbouw in de provincie Rheinhessen, in de Nahethal en Moselthal)

Jaren 60 Het landgoed werd geëxploiteerd als een gemengd bedrijf (landbouw, veeteelt, wijnbouw). Dat kwam toen nog zo vaak voor, aangezien het risico op slechte oogsten (door late vorst, slechte bloei, schimmelziekten, etc.) in de wijnbouw nog erg hoog was. Alleen zeer welgestelde gezinnen (vaak industriëlen) konden zich een pure wijnmakerij veroorloven.

In 1965-1985 herstructureerden Wilhem Schönleber (geboren in Schwaben) en later zijn zoon Werner Schönleber het bedrijf tot een pure wijnmakerij. Het wijnbouwareaal groeide in deze periode van circa 2 naar 10 hectare.

1991 Met een toenemend aandeel van Riesling en een steeds beter portfolio van sites, leidde Werner Schönleber het wijnhuis in de groep van de "100 beste wijnmakerijen in Duitsland" (volgens het tijdschrift "DM").

1994 Het werd opgenomen in de VDP, de Vereniging van Duitse Prädikatsweingüter.

Tegenwoordig cultiveren men ongeveer 20 hectare wijngaarden. De Riesling heeft een aandeel van ruim 85% bereikt, aangevuld met Pinot Gris en Pinot Blanc. Inmiddelsis men erin geslaagd om ons een weg naar de top te banen. De relevante wijngidsen in Duitsland zijn het erover eens: "World class" rating.

Emrich-Schönleber

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!