Filteren

Côtes du Ventoux

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De AOC Côtes du Ventoux is gelegen in de oostelijke Cotes du Rhone in het departement Vaucluse. Het ligt in de omgeving van steden Carpentras, Apt, Pernes-les-Fontaines en Malaucène en de Mont Ventoux (de reus van de Provence). De AOC Côtes du Ventoux werd toegekend op 27 juli 1973 en de belangrijkste regels zijn:

  • Het alcoholpercentage moet minstens 11% bedragen.
  • De opbrengst mag maximaal 50 hectoliter per hectare opleveren.
  • Het suikergehalte van de most moet minstens 200 gram per liter bedragen.
  • De wijnstokken moet minstens drie jaar oud zijn.
  • Het decreet erkent volgende appellaties: AOC Côtes du Ventoux rouge, rosé en blanc.
  • De druivenrassen voor de rode en rosé wijnen zijn: grenache, syrah, carignan (voor maximum 30%), cinsault, mourvèdre en picpoul noir.
  • De druivenrassen voor de witte wijnen zijn: clairette, bourboulenc, ugni blanc, roussanne en grenache blanc.
Côtes du Ventoux

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!