Filteren

Clare Valley

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zuid-Australië is misschien niet de eerste plaats waar je aan uitzonderlijke Riesling zou denken maar de noordelijke, hooggelegen regio Clare Valley heeft de merkwaardige prestatie geleverd om klassieke Riesling te produceren. Koele nachten behouden de zuurgraad zo goed dat het zelden voorkomt dat een producent moet verzuren - een aanvaardbare praktijk die vaak nodig is in streken met een warm klimaat waar wijndruiven niet de zuurgraad bereiken die nodig is (om wijn vers te houden) terwijl hij onderweg is. 

Clare Valley produceert ook prachtige wijnen van Shiraz en Cabernet Sauvignon die zacht en fruitig zijn, met een uitstekende zuurgraad. De prachtige valleien van het gebied bieden een divers bodemprofiel, waaronder kalksteen en leisteen, en de worstelende wijnstokken zorgen voor pittige, mineraalgedreven wijnen. Relatief vrij van de aanwezigheid van massa producten voelt Clare zich als een ongerept paradijs voor de echte liefhebber zoals de iconen van van Kilikanoon Wines en Jim Barry.

De Clare Valley, een van de beste (maar nog niet zo bekende) wijndruiventeeltregio's ter wereld, heeft drie parallelle valleien, elk met een unieke expressie van onderscheidend terroir, variërend in hoogte, regenval en bodemstructuur.Ondanks dat ze een relatief klein gebied beslaan, vertonen de talrijke subregio's van de vallei individuele microklimaten die vooral gunstig zijn voor Riesling, Shiraz, Cabernet en Grenache, terwijl hoogteverschillen van 300 tot 600 m resulteren in enorm verschillende terroir.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!