Filteren

Château Trotanoy

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Trotanoy wordt gezien al een van de beste chateaus van Pomerol. Eigenaar is Christian Moueix, die ook gerenommeerde chateaus bezit als Hosanna, Latour à Pomerol en Bélair Monange. In de kleine appellation van Pomerol is Château Pétrus wellicht de meest beroemde, maar veel kenners weten inmiddels dat Trotanoy net zo indrukwekkend is. Een mening die wordt gedeeld door de Amerikaanse Robert Parker, die Trotanoy de recente jaargangen extreem hoog waardeert.

Château Trotanoy, gekocht door Jean-Pierre Moueix in 1953, werd vanaf de achttiende eeuw beschouwd als een van de premier crus van Pomerol. Sinds 2009 is een selectie van percelen op grindbasis in het noordoostelijke deel van het landgoed gewijd aan Espérance de Trotanoy, een wijn die fruitig en benaderbaar is na slechts een paar jaar bewaren, maar die de diepte behoudt, complexiteit en ongelooflijke smaakconcentratie die zo kenmerkend zijn voor het unieke terroir van Trotanoy.

De Trotanoy-wijngaard, gelegen in een van de best blootgestelde delen van het plateau loopt langzaam af naar het westen. De grond is een zeer dicht mengsel van klei en grind dat de neiging heeft te stollen als het na regen uitdroogt tot een bijna betonachtige hardheid, vandaar de naam "Trot-anoy", - "te vermoeiend" om te cultiveren.

De bodem op het hoogste punt van blootstelling bevat een groot aandeel grind en wordt geleidelijk meer gedomineerd door klei naarmate de hoogte afneemt. Onder deze klei bevindt zich een ondergrond van rood grind en een ondoordringbare laag harde, ijzerrijke grond die bekend staat als "crasse de fer". Deze fascinerende bodemdiversiteit geeft de wijnen kracht, diepte en complexiteit. Espérance de Trotanoy, dat in beperkte hoeveelheden en slechts in bepaalde jaren wordt geproduceerd, wordt gevinifieerd in kleine betonnen vaten en gerijpt in Franse eikenhouten vaten.

Château Trotanoy

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!