Filteren

Château Le Pape

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Le Pape - Syndicat des vins de Pessac Leognan

Château Le Pape werd in 2012 gekocht door de eigenaars van Chateau Haut Bailly (familie Wilmers) en ligt gelegen naast Chateau Haut Bailly, met een schitterend terroir in Léognan. De wijngaard, 9 ha op een halve kilometer van Chateau Haut Bailly, omvat meer merlot 80%, wat de zachte en ronde stijl verklaart van de wijn, samen met een mooie frisheid. Chateau Le Pape geniet bovendien van de ervaring en de expertise van het team van Chateau Haut Bailly en de oogst en vinificatie gebeurt met dezelfde aandacht voor topkwaliteit.

Met het profiteren van de ervaring en expertise van het team van Château Haut-Bailly, bleef de wijngaard van Château Le Pape bloeien en bouwde daarna zijn unieke persoonlijkheid op. De wijnen hebben aan diepte en lengte gewonnen, met behoud van hun karakteristiek versheid. Het gedetailleerde werk van de renovatie van de wijngaard - die sinds 2012 aan de gang is - heeft opnieuw zijn vruchten afgeworpen in deze vintage. Beperking van opbrengsten, duurzaam wijngaardbeheer en traditionele grondbewerking hebben de ontwikkeling van een diepere wortelstructuur aangemoedigd, onthullend het potentieel van het terroir en het verminderen van de effecten van klimaatovermaat (een regenachtige lente gevolgd door een droge zomer). Door deze methoden konden de wijnstokken druiven produceren met een hogere concentratie van fenolische en aromatische componenten. Hierdoor worden de wijnen steeds meer gestructureerd en steeds eleganter, met een heerlijke afdronk. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!