Filteren

Château La Fleur-Pétrus

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château La Fleur-Pétrus is een van de meest gerenommeerde wijngaard van Pomerol. Dit historische landgoed, exclusief gelegen op het plateau, werd in de 18e eeuw genoemd vanwege zijn ligging tegenover de plaatsen 'Petrus' en 'La Fleur'. Jean-Pierre Moueix, gevestigd in Libourne sinds 1937, merkte al vroeg de uitstekende kwaliteit van de Pomerol-appellatie op. Château La Fleur-Pétrus was zijn allereerste aanwinst in 1950. Kort daarna kocht hij Château Trotanoy in 1953.

De persoonlijkheid van Château La Fleur-Pétrus ligt in de zorgvuldige associatie van de beroemde grind- en kleiterroirs van het plateau van Pomerol. De wijngaard, gelegen op 33 tot 38 meter boven de zeespiegel, ontleent zijn identiteit aan de nuances van de bodem en de hoogte van elk perceel. De percelen die worden gedomineerd door grind hebben de neiging om wijnen van grote elegantie op te leveren, terwijl die gedomineerd door klei duidelijk fluwelig, dicht en gestructureerd zijn.

Château La Fleur-Pétrus bestaat voornamelijk uit Merlot, wat de wijn zachtheid en vrijgevigheid geeft. Cabernet Franc, geplant op grind en fijne klei, zorgt voor strengheid en complexiteit, terwijl een klein percentage Petit Verdot, geplant op fijn grind, een vleugje kruiden geeft aan de afdronk.

De wijn combineert een unieke elegantie met de vrijgevigheid en structuur die typerend zijn voor de grote wijngaarden van Pomerol. Een aandachtige proeverij onthult opmerkelijke verfijning, complexiteit en een vleugje violet.

De eigenaar van dit domein is de famiilie Moueix. Jean-Pierre Moueix werd geboren in Correze in 1913 en verhuisde met zijn ouders naar Saint-Émilion na de Grote Depressie van 1929. Destijds werden de wijnen van Pomerol en Saint-Émilion nog niet algemeen erkend. Jean-Pierre Moueix, een visionair, voorzag een groot potentieel, zowel in de Merlot-druif als in zijn vermogen om te rijpen wanneer hij wordt gekweekt in de beste terroirs van zijn geadopteerde regio. In 1950 begon hij zijn handelsactiviteiten uit te breiden met de aankoop van verschillende bekende wijngaarden, te beginnen met Château La Fleur-Pétrus in Pomerol, gevolgd door Château Magdelaine, Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé, in 1952, en Château Trotanoy, Pomerol, in 1953. Gedurende de volgende vier decennia bleef hij met succes de wijnhandelaar en de productie-elementen van het bedrijf gelijktijdig ontwikkelen.

Het hoogtepunt van zijn carrière was de overname van Château Petrus. Hij vertrouwde de zorg toe aan zijn zoon Christian. Jean-François Moueix, zijn oudste zoon, erfde het pand en nam in 2009 het beheer over dus hier ligt ook de verwijzing naar Petrus dus feitelijk heeft de ene zoon Chateau Petrus gekregen en Jean-pierre's andere zoon de andere domeinen zoals La Fleur en Trotanoy.

 

Château La Fleur-Pétrus

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!