Filteren

Château Ferrière

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Ferrière | Bordeaux Tourism & Conventions

Chateau Ferriere is na Chateau Pouget een van de kleinste Gr. Cru Classés van de classificatie van 1855. Het terroir, gelegen in Margaux, is sinds 1988 in handen van de familie Villars-Merlaut en het is Claire Villars (tevens eigenaar van Chateau Haut Bages Libéral), die getrouwd is met Gonzague Lurton (Chateau Durfort Vivens), die de wijn daar. Sinds 2013 is er een nieuwe cuverie in gebruik en sinds millésime 2015 is de wijn biologisch gecertificeerd. Chateau Ferrière bezit 18 hectare wijngaarden in Margaux.

In 1992 werd het eerste deel gecreëerd door zijn dochter Bernadette Villars-Merlaut. Jacques Merlaut en zijn familie waren ook de eigenaren van Château Chasse-Spleen, La Gurgue, Haut-Bages Liberale en wijnhandelsbedrijf Ginestet. Na het overlijden van haar ouders en de verdeling van de erfenis binnen de familie, nam Claire Villars de wijnproductie over van haar moeder. Claire bezit nu 4 domeinen in de Medoc:

- Château Haut-Bages-Liberale (5e Cru klasse Pauillac)

- Château Ferriere (3e Cru klasse Margaux)

- Château La Gurgue (in de top 10 van typische Margaux-wijnen - genomineerd door een commissie van 50 experts)

- Château Domeyne (Cru Bourgeois, Saint-Estèphe)

De oogst wordt met de hand geplukt, waarna de vinificatie plaatsvindt in roestvrijstalen vaten die zijn uitgerust met een thermisch regularisatiesysteem. De maceratie duurt ongeveer 20 dagen. De 2e gisting vindt plaats in vaten. Verder rust de wijn 16 tot 18 maanden in eikenhouten vaten, waarvan 60% nieuw eikenhout. De wijn wordt geklaard met eiwitten. Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (57%), Merlot (34%), Cabernet Franc (3%) en Petit Verdot (6%). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 45 jaar.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!