Chateau Beausejour
Château Beauséjour werd gesticht in de 19e eeuw en heeft een lange traditie in de wijnbouw. Het wijnhuis werd in 1847 gekocht door Pierre-Paulin Ducarpe, die het later naliet aan zijn neef, de heer Duffau-Lagarrosse. Vandaar de dubbele naam Beauséjour (Duffau Lagarrosse).Locatie: Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, een regio die bekend staat om zijn uitstekende...
Château Beauséjour werd gesticht in de 19e eeuw en heeft een lange traditie in de wijnbouw. Het wijnhuis werd in 1847 gekocht door Pierre-Paulin Ducarpe, die het later naliet aan zijn neef, de heer Duffau-Lagarrosse. Vandaar de dubbele naam Beauséjour (Duffau Lagarrosse).
Locatie: Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, een regio die bekend staat om zijn uitstekende wijnbouwterroir. Het wijnhuis kijkt uit over het pittoreske stadje Saint-Émilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Château Beauséjour beslaat ongeveer 6,5 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn beplant met klassieke Bordeaux-druivensoorten, voornamelijk Merlot (ongeveer 81%), gevolgd door Cabernet Franc (16%) en een klein percentage Cabernet Sauvignon (3%). De wijngaarden liggen op kalksteen- en kleigronden, die ideaal zijn voor de productie van krachtige en complexe wijnen. Het unieke terroir draagt bij aan de mineraliteit en diepte van de wijn
Château Beauséjour werd gesticht in de 19e eeuw en heeft een lange traditie in de wijnbouw. Het wijnhuis werd in 1847 gekocht door Pierre-Paulin Ducarpe, die het later naliet aan zijn neef, de heer Duffau-Lagarrosse. Vandaar de dubbele naam Beauséjour (Duffau Lagarrosse).
Locatie: Het wijnhuis ligt op het kalksteenplateau van Saint-Émilion, een regio die bekend staat om zijn uitstekende wijnbouwterroir. Het wijnhuis kijkt uit over het pittoreske stadje Saint-Émilion, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Château Beauséjour beslaat ongeveer 6,5 hectare wijngaarden. De wijngaarden zijn beplant met klassieke Bordeaux-druivensoorten, voornamelijk Merlot (ongeveer 81%), gevolgd door Cabernet Franc (16%) en een klein percentage Cabernet Sauvignon (3%). De wijngaarden liggen op kalksteen- en kleigronden, die ideaal zijn voor de productie van krachtige en complexe wijnen. Het unieke terroir draagt bij aan de mineraliteit en diepte van de wijn