Filteren

Cellers Augustus-Forum

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Cellers Augustus-Forum is een klein wijnhuis in Spanje dat een aantal mooie wijnen produceert. Het wijnhuis is gelegen in de Baix Penedès (provincie Tarragona) en is een van de voorlopers in Penedès. Vooral bekend om hun Chardonnay, die zonder meer de beste in Spanje mag genoemd worden. Wijnhuis Augustus plantte in de 80er jaren haar eerste wijnstokken op een unieke locatie slechts 3km verwijderd van de Middellandse Zee. Augustus is een wijngaard met een lange geschiedenis, met in het achterhoofd de overblijfselen van wat ooit de Via Augusta, de oude Romeinse weg die Rome met de belangrijkste steden van het Middellandse Zee gebied verbond. Als ode aan deze weg heeft het wijnhuis dan ook gekozen voor de naam Augustus. Naast wijnen produceert wijnhuis Augustus ook enkele azijnen. De Baix Penedès heeft een vrij droog mediterraan klimaat met lage gemiddelde temperaturen en lichte regenval in de winter. Op het terrein kan men spreken van een klein microklimaat te wijten aan de invloed van de Middellandse Zee.

In 1990, toen dit project pas startte, was het nog zoeken naar kwaliteitswijnen in Catalunya. Buiten een aantal grote industriële bedrijven was er weinig te vinden. Joan Roca en Josep Puig besloten na hun terugkeer uit Chili, samen met een aantal vrienden-vennoten (o.a. heel wat topchefs uit Barcelona) een kleinschalig wijndomein te beginnen waar kwaliteitswijnen werden gemaakt met druiven uit eigen wijngaard, een beetje in de stijl zoals de Franse châteaux. Ze keerden terug naar hun roots in de Baix Penedès en kochten een stuk met enkel arme gronden. Iedereen verklaarde hen voor gek, maar zij wisten dat van de armste gronden de beste wijnen komen. In El Vendrell, tegen de flanken van het dorpje Sant Vicenç en met zicht op zee, besloten ze hun wijngaarden aan te planten. Ze kozen voor de (op dat moment) moderne Franse cépages als Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Bijkomend voordeel: doorheen het domein waren de resten te vinden van de Romeinse Via Augusta die vroeger van Cádiz naar Rome liep. In nauwelijks een paar jaar tijd nestelden ze zich aan de top van de Spaanse wijnen, en daar zitten ze vandaag nog steeds. Bijna per toeval begonnen ze ook wijnazijn te maken met toevoeging van zoete druivenmost, totdat ook deze steeds meer en meer succes kreeg. De Forum was geboren ! Het productieproces en resultaat zijn uniek: de wijnazijn rust gedurende jaren op eiken vaten via een solerasysteem. De Forum-azijn is vandaag voor het domein zelfs belangrijker dan de wijnproductie !

Er worden voornamelijk Franse variëteiten gebruikt, hoewel ze de afgelopen jaren ook zijn begonnen met het maken van wijnen met lokale variëteiten (Xarel-lo, Garnacha, Macabeo, Malvasia de Sitges, Ull de Llebra ...). Het perceel van Avgvstvs ("les Deveses") biedt een prachtige wijngaard van 12 hectare, waarvan 1/3 Chardonnay, 1/3 Cabernet Sauvignon, 1/5 Merlot en de rest Cabernet Franc. De andere druivensoorten zijn niet aanwezig op deze boerderij, al hebben ze wel contracten met de eigenaren van de percelen en volledige controle over de wijngaarden.

De wijngaarden van Les Deveses hebben keiige, ondiepe bodems en een zeer goede drainage; hierdoor is er automatisch een laag rendement over het hele gebied. De stenen zijn afkomstig van kalkafzettingen.Het klimaat is mediterraan. De zee ligt vlakbij (4 km), wat een grote invloed heeft op de rijping van de druiven, aangezien de zeebries de hoge zomertemperaturen tempert en voor zachte winters zorgt.

FORVM AZIJNEN: Voor de beste azijn heb je wijnen nodig van hoge kwaliteit. Met deze filosofie overtuigt Cellers Avgvstvs Forvm al meer dan 25 jaar de meest veeleisende smaakpapillen en de meest gerenommeerde chefs van over de hele wereld. FORVM zijn unieke azijnen die tot doel hebben aromatisch te verrijken, smaken te versterken bij uw creaties en zo unieke en verrassende gerechten te maken. Deze azijnen zijn aanwezig in meer dan 36 landen en worden dagelijks gebruikt in de beste keukens.

Cellers Augustus-Forum

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!