Filteren

Casablanca Valley wijnen online kopen? Natuurlijk bij Grandcruwijnen

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Casablanca Valley is het oudste wijngebied aan de kust (Costa-regio) van Chili. Casablanca Valley ligt ten westen van Santiago, de hoofdstad van Chili. Het gebied is ontwikkeld in de jaren 90 en staat vooral bekend om de prachtige Chardonnay-wijnen die er vandaan komen. In de wat nieuwere regio's Leyda Valley en San Antonio Valley is het beduidend koeler dan in Casablanca Valley. Casablanca Valley ligt open naar de oceaan, waardoor de koele lucht van het oceaanwater ongehinderd naar binnen kan stromen, wat zorgt voor meer versheid van de druiven. De druiven hoeven hier meestal niet te worden aangezuurd, wat vaak wel nodig is in andere gebieden in Chili.

Casablanca Valley heeft een warm en droog klimaat met veel zonuren en koele nachten. Vooral in de winter valt er weinig regen. De meeste wijngaarden liggen op zo'n 400 meter hoogte. Al met al zijn de omstandigheden voor de prachtige Chardonnay waarvoor dit gebied beroemd is geworden erg goed. Voorwaarde is wel dat er voldoende water beschikbaar is voor irrigatie. In Chili zijn zeer diverse bodemsoorten te vinden. Leem, zand en klei komen veel voor en sommige zijn kalkhoudend. De bodems van de kustgebieden zijn echter in hoofdzaak van graniet.

Bijzonder aan wijnland Chili is dat het tot op heden geen last heeft gehad van de phylloxera (druifluis). Dit wordt toegeschreven aan de geïsoleerde ligging van het land. De wijnstokken kunnen hier dus op eigen wortels worden aangeplant, wat een economisch voordeel heeft omdat onderstammen en het enten van druivenrassen op onderstammen duur is. De meeste Chileense wijnen zijn monocépages, dat wil zeggen wijn gemaakt van één druivenras met de naam van de druif op het etiket.

Wijn uit Casablanca Valey kopen? Bekijk ons aanbod wijn uit Casablanca Valley ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!