Filteren

Canary Islands

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De Canarische Eilanden zijn één van de meest interessante Spaanse wijngebieden. De druifluis of phylloxera geraakte nooit tot op de eilanden. Waar het in de rest van Europa wettelijk verplicht is om elke druivenstok aan te planten op een Amerikaanse onderstok, is dit niet zo op de eilanden. We vinden hier bovendien veel druivensoorten terug die ook al aanwezig waren voor de druifluisepidemie in de 19e eeuw. De eilanden zijn dus een schatkamer aan mogelijkheden. Het ene eiland is al interessanter dan het andere.

Een lage productie en dus hoge prijzen betekenen dat deze wijnen nooit zullen uitgroeien tot commerciële producten buiten de eilandengroep. Als u echter de Canarische Eilanden bezoekt, doet u er goed aan ze eens aandachtig te proeven. Enkele druivensoorten om naar uit te kijken zijn sabro , bujariego , diego en caleta  en Malvasia. Er zijn er nog andere (in totaal worden hier 218 soorten verbouwd) waarvan de namen niet bekend zijn. Lanzarote , het meest noordoostelijke eiland van de archipel, bezit de D.O . status sinds 1994. Het wijngaardareaal beslaat 2170 ha , plus 1100 ha die opnieuw beplant worden.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!