Filteren

Beaux Frères

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

'Beaux Frères' betekent 'zwagers'. Het gaat in dit geval om de zwagers Michael G. Etzel en Robert Parker, die in 1986 dit wijnhuis kochten in Oregon in de VS. In 1996 werd Belles Soeurs voor het eerst gemaakt, maar de wijn werd direct het jaar erna opgenomen in de Beaux Frères-wijnen. In 2017 werd de wijn opnieuw geïntroduceerd. The Belles Soeurs is een geselecteerde cuvée die is samengesteld uit 3 wijngaarden in de AVA Ribbon Ridge in de Willamette Valley. De stijl van Beaux Frères is te omschrijven als natuurlijk en authentiek, volgens biologisch-dynamische en biologische werkwijzen. Tegenwoordig is het wijnhuis in handen van Maisons & Domaines Henriot (eigenaars van Champagne Henriot, Bouchard Père et Fils en William Fèvre).

Enkele jaren geleden zijn ze begonnen met biologisch-dynamische landbouw. Ze werken allen met natuurlijke producten zoals tonics van paardenbloem en brandnetelthee  de manier is voor een symbiotische relatie met ons landschap en dit geeft top fruit. Ze composteren ter plaatse enentende eigen stekken en besteden veel aandacht aan het regelmatig observeren en verbinden met de wijnstokken.

De Beaux Frères-wijngaard bevindt zich op een terrein van 88 hectare bovenop Ribbon Ridge in de buurt van Newberg (Yamhill County, Willamette Valley, Oregon, VS). Hoge en statige Douglas-sparren beslaan bijna 50 hectare van de landerijen met hoeve en wijnmakerijgebouwen die nog eens 8 hectare beslaan. De wijngaard is gelegen op 30 acres (waarvan 24 beplant) van steile, aaneengesloten op het zuidoosten, zuiden en zuidwesten gerichte heuvels van Willakenzie-bodems op een hoogte van ongeveer 120 meter. Het planten begon in 1988 met strak beplante Pinot Noir-wijnstokken met een dichtheid van ongeveer 2200 planten per hectare (veel concurrentie zorgt voor dieper wortelen). De oudste wijnstokken in de wijngaard zijn nu 31 jaar oud en de wijngaard als geheel is een mengsel van eigengewortelde Pommard- en Wädenswil-klonen en jongere Dijon-klonen op phylloxera-resistente onderstammen. De Upper Terrace Vineyard, net ten noorden en een beetje hoger gelegen van de Beaux Frères Vineyard, werd voor het eerst geplant in 2000. Het bestaat uit Dijon-klonen van Pinot Noir die ongeveer 9 hectare beslaan van het 40 hectare grote terrein - de rest is dicht bebost en weelderig met flora en fauna.

Beaux Frères

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!