Filteren

Au Bon Climat

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Au Bon Climat heeft als slogan: "An homage to the wines of Burgundy" en dit vat alles goed samen.Het brein achter wijnhuis Au Bon Climat is Jim Clendenen. Hij werd geboren in Akron, Ohio en studeerde in 1976 af in rechten aan de University of California, Santa Barbara.

Tijdens deze studie had hij zijn "junior jaar in het buitenland" in 1974 in Frankrijk waar hij ontdekte dat het leven meer was dan alleen taco's. Na zijn afstuderen verbleef hij zowel een maand in de Bourgonge als in de Champagne wat hem ervan overtuigde om een ​​carrière in de wijn te proberen in plaats van door te gaan in de rechten. Tijdens de oogst van 1978 was Jim Clendenen assistent-wijnmaker bij Zaca Mesa Winery. Hij bleef daar 3 jaargangen en deed een geweldige schat aan ervaring op. In 1982 besloot Clendenen, samen met Adam Tolmach, om een wijnmakerij op te richten met alleen Bourgondische variëteiten van gehuurde percelen. In 1990 vertrok Adam weer en kwam Jim solo aan het roer te staan. Door zorgvuldige herinvestering uit de eigen productie is Au Bon Climat (wat betekent "een goed blootgestelde wijngaard") gegroeid tot meer dan 50.000 kisten per jaar.

Au Bon Climat vergaart druiven uit verschillende wijngaarden aan de Californische Central Coast, met name in Santa Barbara County, die stuk voor stuk zeer hoog in aanzien staan. Dit zijn onder andere Clendenen's eigen Le Bon Climat Vineyard en ook druiven uit de legendarische Bien Nacido wijngaard - beide in Santa Maria Valley. Verder druiven uit Sanford & Benedict Vineyard in Sta. Rita Hills, Los Alamos Vineyard (Santa Barbara County) en Talley Vineyard in San Luis Obispo County.

De wijnmakerij heeft een internationale reputatie opgebouwd met zijn Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Gris. Jim Clendenen, zoals ze het zelf noemen de "Mind Behind" Au Bon Climat, wordt wereldwijd erkend voor zijn klassiek vormgegeven wijnen. In 1989 en 1990 stond Au Bon Climat op Robert Parker's shortlist van Best Wineries in the World en in 1991 werd hij door Oz Clark geselecteerd als een van de 50 wereldwijde makers van Modern Classic Wines. Dan Berger van de Los Angeles Times riep Clendenen in 1992 uit tot "Los Angeles Time Winemaker of the Year"; Food & Wine Magazine noemde hem in 2001 "Winemaker of the Year". Het toonaangevende wijnmagazine Wein Gourmet van Duitsland noemde Clendenen in 2004 "Winemaker of the World;" en in 2007 werd Jim ingewijd in de James Beard Foundation's 'Who’s Who of Food and Beverage in America'. Er zijn veel lofbetuigingen, maar Jim rust niet op zijn lauweren. Hij is voortdurend op zoek om zijn vak te verfijnen en leidt daarom het peloton. 

Au Bon Climat wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Au Bon Climat wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!

Au Bon Climat

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!