Atlas Swift
Atlas Swift is het droomproject van Welma en Martin Smith. Welma raakte besmet met het wijnvirus tijdens haar tussenjaar in Amerika, een tussenjaar dat uiteindelijk drie jaar zou duren. Bij het proeven van een prachtige Bordeaux wijn ontdekte Welma dat zij geen economie wilde gaan studeren, maar alles over wijn wilde leren.
Bij terugkomst in Zuid-Afrika begon zij aan haar studie...
Atlas Swift is het droomproject van Welma en Martin Smith. Welma raakte besmet met het wijnvirus tijdens haar tussenjaar in Amerika, een tussenjaar dat uiteindelijk drie jaar zou duren. Bij het proeven van een prachtige Bordeaux wijn ontdekte Welma dat zij geen economie wilde gaan studeren, maar alles over wijn wilde leren.
Bij terugkomst in Zuid-Afrika begon zij aan haar studie Vinology & Agriculture in Wellington met een duidelijk doel voor ogen: ooit haar eigen wijn te maken!
Welma begon haar carrière als microbioloog in het wijnlaboratorium van MCC-specialist Graham Beck (in Franschhoek). Nadat ze praktisch alles over de biologische kant van wijn vanuit het laboratorium had geleerd, ging ze aan de slag als sommelier bij een luxueus resort in Sabi Sands (nabij het Krugerpark). Met hulp van haar werkgever kon ze voor enkele maanden naar Bordeaux om een van de beste sommeliersopleidingen ter wereld te volgen. Na een paar jaar sommelier te zijn geweest ging zij aan de slag bij wijnhuis Spier in Stellenbosch, maar ze verloor haar grote droom niet uit het oog.
In 2016 leerde zij wijnmaker Martin Smith kennen. Hij heeft tien jaar lang gewerkt voor Newton Vineyards in Napa Valley, Californië, en daarna bij het zeer gerenommeerde Vilafonté in Paarl. Martin en Welma werden verliefd en deelden samen hun passie voor wijn. Martin was in 2017 begonnen met zijn eigen wijnlabel Paserene in Franschhoek en Welma werkte destijds nog onder de vleugels van Spier, maar in de avonduurtjes van 2019 werkte het stel aan hun nieuwe project: samen wijnmaken!
De chardonnay-expert van Franschhoek
Door liefde en fascinatie voor chardonnay ontstond het plan om chardonnay’s te maken uit verschillende wijnregio’s, om zo de herkomst van de druiven tastbaar te maken. Voordat ze het wisten hadden ze verschillende wijngaarden ter beschikking en kon het feest beginnen. De druiven komen uit twee koelere en twee warmere wijngebieden (respectievelijk Vermaaklikheid, Cederberg, Wellington en Robertson). Later vinden Welma en Martin ook een wijngaard in Franschhoek, waar zij nu een wijnkelder en proeflokaal hebben.
Atlas Swift is het droomproject van Welma en Martin Smith. Welma raakte besmet met het wijnvirus tijdens haar tussenjaar in Amerika, een tussenjaar dat uiteindelijk drie jaar zou duren. Bij het proeven van een prachtige Bordeaux wijn ontdekte Welma dat zij geen economie wilde gaan studeren, maar alles over wijn wilde leren.
Bij terugkomst in Zuid-Afrika begon zij aan haar studie Vinology & Agriculture in Wellington met een duidelijk doel voor ogen: ooit haar eigen wijn te maken!
Welma begon haar carrière als microbioloog in het wijnlaboratorium van MCC-specialist Graham Beck (in Franschhoek). Nadat ze praktisch alles over de biologische kant van wijn vanuit het laboratorium had geleerd, ging ze aan de slag als sommelier bij een luxueus resort in Sabi Sands (nabij het Krugerpark). Met hulp van haar werkgever kon ze voor enkele maanden naar Bordeaux om een van de beste sommeliersopleidingen ter wereld te volgen. Na een paar jaar sommelier te zijn geweest ging zij aan de slag bij wijnhuis Spier in Stellenbosch, maar ze verloor haar grote droom niet uit het oog.
In 2016 leerde zij wijnmaker Martin Smith kennen. Hij heeft tien jaar lang gewerkt voor Newton Vineyards in Napa Valley, Californië, en daarna bij het zeer gerenommeerde Vilafonté in Paarl. Martin en Welma werden verliefd en deelden samen hun passie voor wijn. Martin was in 2017 begonnen met zijn eigen wijnlabel Paserene in Franschhoek en Welma werkte destijds nog onder de vleugels van Spier, maar in de avonduurtjes van 2019 werkte het stel aan hun nieuwe project: samen wijnmaken!
De chardonnay-expert van Franschhoek
Door liefde en fascinatie voor chardonnay ontstond het plan om chardonnay’s te maken uit verschillende wijnregio’s, om zo de herkomst van de druiven tastbaar te maken. Voordat ze het wisten hadden ze verschillende wijngaarden ter beschikking en kon het feest beginnen. De druiven komen uit twee koelere en twee warmere wijngebieden (respectievelijk Vermaaklikheid, Cederberg, Wellington en Robertson). Later vinden Welma en Martin ook een wijngaard in Franschhoek, waar zij nu een wijnkelder en proeflokaal hebben.