Armenië - Ararat Valley

Armenië - Ararat Valley
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Armenië, een land in de Zuidelijke Kaukasus, is het oudste Christelijke land ter wereld. Hier wordt al 6.000 jaar wijn gemaakt. Ondanks deze indrukwekkende geschiedenis en tientallen oeroude, inheemse druivenrassen is Armenië een vrijwel vergeten wijnland.

De geschiedenis en de vele inheemse druivenrassen maken Armenië een uniek wijnland. Maar de wijnen zijn geen gemeengoed over de grenzen. Met name in de Westerse wereld zijn deze wijnen erg schaars. Recentelijke investeringen in de Armeense wijnbouw duwen de kwaliteit langzaam maar gestaag omhoog en de wijnen over de grens. De oudste wijnkelder is gevonden nabij Areni, in het zuiden van Armenië tegen de grens met Iran. Naar het schijnt dateert deze wijnproducerende faciliteit uit het Kopertijdperk, zo 6.000 jaar geleden. Een wijnpers, kruiken in de grond, kelken en druivenpitten bewijzen dat de regio behoort tot één van de oudste wijnregio’s. Overigens zijn de gevonden pitten van druivenrassen zoals Voskeat en Makhali, die nog steeds worden verbouwd. De wijn zou destijds wel eens bedoeld kunnen zijn voor ceremonies want de sporen van de wijnbouw zijn vlak bij begraafplaatsen gevonden.

Armenië ligt in de Zuidelijke Kaukasus en is een land dat in zijn geheel aan geen enkele zee ligt. De lengte van de landsgrenzen bedraagt 1254 km: 787 km met Azerbeidzjan (waarvan 221 km met de exclave Nachitsjevan), 164 km met Georgië, 35 km met Iran en 268 km met Turkije. Het gebied is voornamelijk bergachtig en tamelijk bosrijk met enkele snelstromende rivieren. De Aragats is met 4095 meter de hoogste berg van het land. De grootste rivieren zijn de Araks, de Debed en de Hrazdan. Het grootste meer van Armenië is het Sevanmeer.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!