Filteren

Anne Boisson

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Boissons, een van de beste kleine producenten in het dorp Meursault, zijn al meer dan twee eeuwen wijnproducenten in Meursault, en de wijnen zijn vandaag de dag net zo goed als ooit tevoren in de lange en roemruchte familiegeschiedenis.

Familiebedrijf Boisson

De familiebedrijven van wat lange tijd Domaine Boisson-Vadot werd genoemd, worden nu gezamenlijk geproduceerd en gebotteld onder de labels Pierre Boisson en Anne Boisson in de kelders van de familie in Meursault. De familiebedrijven van wat lange tijd Domaine Boisson-Vadot werd genoemd, worden nu gezamenlijk geproduceerd en gebotteld onder de labels Pierre Boisson en Anne Boisson in de kelders van de familie in Meursault. Boisson is een van de fijne, voortreffelijke kleine producenten in het dorp Meursault dat niet bijzonder bekend is buiten zijn geboorteland Frankrijk, maar in New York een bijna sekte-achtige aanhang heeft ontwikkeld.

Geschiedenis van Anne Boisson

De familie Boisson is al meer dan twee eeuwen wijnbouwer in Meursault en de wijnen zijn vandaag de dag net zo goed als ooit tevoren in de lange en roemruchte familiegeschiedenis. Terwijl vader Bernard voortdurend aanwezig is, staan Pierre en Anne als het ware ‘aan het roer’, nemen ze samen beslissingen en leveren ze tussen de drie- en vierduizend kisten wijn per jaar. Pierre Boisson is ook een oude schoolgaande vriend met Raphael Coche, zoon van Jean-François Coche van Domaine Coche-Dury, en de twee bespreken vaak wijnbouw- en wijnbouwfilosofieën.

Productie van Anne Boisson

Anne Boisson produceert cuvees als Aligote en Bourgogne Blanc. Maar ook wijn uit Meursault zoals de Genevrieres. De familie produceert ook wijn uit meer exclusieve Meursault lieux-dits zoals Les Chevalières (aangeplant in 1982) en Sous la Velle (aangeplant in 1947, 1952, 1987 en 1990).

Anne Boisson

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!