Filteren

Rosé

Rosé is een wijnsoort die wordt gemaakt van blauwe druiven, waaraan af en toe witte druiven worden toegevoegd. Dit zal je echter nauwelijks verwachten, aangezien rosé een veel lichtere kleur heeft dan een rode wijn. Vaak wordt gedacht dat rosé een mengsel is van rode en witte wijn, maar dit is zeker niet het geval. Bij rosé gaan de schillen van de blauwe druiven niet langer mee dan bij de rode wijn. Deze soort heeft dus een lichtere kleur. Het is ook verkrijgbaar in verschillende varianten.

Deze wijnen zijn vaak op hun best wanneer ze 1–2 jaar na het bottelen worden geconsumeerd, maar het is een absolute mythe dat dit voor alle rosés geldt. Degenen die op een zeer lage temperatuur zijn grootgebracht of die een houten begroeiing hebben gekregen, kunnen heel goed verouderen en zullen met de jaren alleen maar beter worden. Als ze te vroeg worden geconsumeerd, missen ze nog wat complexiteit en zijn ze net iets te fruitig.

Rosé wordt in verschillende landen geproduceerd. Frankrijk is een van de grootste producenten van roséwijn. Het land is goed voor een kwart van de totale productie wereldwijd! De Franse rosés worden dan ook vaak genoten en zijn van goede kwaliteit. Franse rosés komen voornamelijk uit het wijngebied genaamd de Provence. Kenners geven dan ook aan dat de beste en lekkerste rozen uit deze streek komen.

Naast Frankrijk zijn ook Duitsland, Spanje en Portugal landen waar veel roséwijnen worden geproduceerd. Heerlijke wijnen worden ook geproduceerd in Italië - hier staat het Toscaanse wijngebied bekend om zijn heerlijke rosé.

De beste van dit soort hebben allemaal gemeen dat ze een gelijke behandeling krijgen als een top Meursault of top Bourgogne - strenge selectie, houtgroei, groei op droesem, de beste wijngaarden, enz.

Gelukkig kiezen steeds meer consumenten voor kwaliteit in hun producten en spitten ze allerlei marketingconcepten door om een ​​lichte vloeistof in een mooi flesje te maken en dat vervolgens met een ruime marge te verkopen. De kleur wordt bepaald door de druif en zegt niets over de smaak. Een cabernet rosé zal donkerder zijn dan een cinsault, maar kan dezelfde strakke en frisse fruitsmaak hebben!

Of u nu op zoek bent naar de MIP, AIX, Ott, Minuty, Miraval, Enate, Musar, Tropez, Château d'Esclans, of anderen, wij als Grandcruwijnen hebben de wijnen op voorraad!

Bij Grandcruwijnen vinden wij het belangrijk dat mensen hun smaak kunnen vinden. Daarom kwamen we met het idee van de proefdoos. Deze bestaat niet zomaar uit een aantal wijnen maar uit speciaal door onze vinologen geselecteerde thema-wijnen. Met de proefdozen kunt u dan verschillende wijnen proberen en uw eigen smaak vinden. Al onze proefdozen hebben een aantal zaken gemeen namelijk dat het allemaal (internationale) klasse wijnen zijn en dat ze als samenstelling extra voordelig zijn geprijsd. Van alle wijnen hebben we uitgebreide beschrijvingen staan op de website en in vele gevallen ook de factsheets van de wijnbedrijven dus met deze informatie kunt u zeer eenvoudig uw eigen proeverij organiseren.

Online proefdozen bestellen— Grandcruwijnen

De wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België. Hier kunt u zowel zowel delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!