Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Weinberghof Fritsch Grüner Veltliner Steinberg

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    De Gruner Veltliner Steinberg van het Oostenrijkse wijnhuis Fritsch heeft een elegante open smaak met veel frisse zuren en levendigheid, mooi krachtig en sappig, smakelijk, intens, met mooie zuren en veel mineraligheid. In de neus heeft de Veltliner de typische heerlijk citrus en grapefruit tonen met wit fruit, peer en perzik, fraai complex en breed. Dit is een zalige als aperitief bij risotto met asperges, omelet met wilde kruiden, schaal en schelpdieren.
    Lees meer

  • 2017 Bernhard Ott Gruner Veltliner Stein 1OWT

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Stein-wijngaard vormt in verschillende opzichten een uitzondering. Het is de enige die zich in het Kamptal bevindt met een terroir van löss maar ook andere geologische formaties zoals kalk, klei en het specifieke Gfoehler Gneiss welke duizenden jaren geleden is afgezet door een zijarm van de Donau. Het klimaat in deze wijngaard is iets frisser dan de overige wijngaarden en dit geeft de wijn een slanke structuur. Bovendien profiteren de wijnstokken van humusrijke grond en de biologisch-dynamische teelt.
    De Bernhard Ott Gruner Veltliner Stein erste lage (1OWT) is ongelooflijk complex en je ruikt constant andere kruiden. De wijn heeft een prachtige balans tussen intensiteit en delicatesse in de mond met een zeer lange minerale afwerking. Nu op dronk maar kan gerust 20 jaar of langer in de bewaarkast of kelder verblijven 96/100 jamessuckling


    Lees meer

  • 2017 Bernhard Ott Gruner Veltliner Rosenberg 1OWT

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Alles begon met Rosenberg wijngaard. De Veltliner-wijnstokken, die erop zijn geplant, zijn de oudste wijnstokken van Bernhard Ott en vertegenwoordigt een krachtig en duurzaam type Grüner Veltliner. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de zuidelijke terrassen, waardoor een optimale zonnestraling wordt gegarandeerd maar ook het terroir is uniek met zijn kalkhoudende bodem.De Rosenberg Erste Lage is jeugdig met een verbluffende combinatie en concentratie van fruit, kruiden en peper en gratie.  Dit is een van de mooiste Grüner Veltiners. De wijn heeft een zeer lange, frisse afdronk met een keur aan kruiden en mineralen. Ook de Rosenberg is gemaakt van biologisch-dynamische druiven. Prima om nu te dringen maar ook prima om nog 20+ jaren weg te leggen.


    Lees meer

  • 2017 Bernhard Ott Gruner Veltliner Spiegel Ott 1OWT

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Bernhard heeft ongeveer acht hectare Grüner Veltliner die groeien in de wijngaard genaamd SPIEGEL. Uit deze wijngaard gaan alleen de beste druiven van de oudste en beste stokken - in de topmodellen van Bernhard Ott zoals de Spiegel OV of 1OWT (de Erste Lage zeg maar de grandcru classe). De Bernhard Ott Gruner Veltliner Spiegel Ott OV heeft in de neus tonen van witte peper, maar ook citroenschil en zoethout en mooi vers fruit. In de mond is de wijn medium bodied met een zeer lange minerale afwerking. De Spiegel Ott OV is geproduceerd van biologisch-dynamische druiven. Uitstekend op dronk maar kan gerust nog 20 jaar in de kelder vertoeven. 96 punten A La Carte Wineguide 2019 95 punten jamessuckling.com 95 punten Falstaff Wineguide 2018/19
    Lees meer

  • 2015 Bernhard Ott Qvevre 1OWT

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De eerste wijn van Bernhard Ott waarin hij laat geplukte Gruner Veltliner druiven op Amfora heeft laten vergisten en rijpen. De druiven komen van de topwijngaard en in totaal is er maar 1 Amfoor gemaakt. Qvevre is jeugdig met een verbluffende combinatie en concentratie van fruit, kruiden en peper en gratie.  De smaak zacht, sappig, fruitig met perzik, gele appel met een mooie balans tussen zoetheid en zuurgraad, een vleugje toast, lichte kruidige toon, lange afdronk. Ook de Qvevre is gemaakt van biologisch-dynamische druiven. Prima om nu te dringen maar ook prima nog paar jaren weg te leggen.

     


    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen