Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Rapitala Viviri Grillo Sicilia DOC

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    In het glas heeft deze 100% Grillo een lichte strogele kleur. Wist u trouwens dat Grillo op basis van DNA onderzoek afkomstig is uit een kruising van catarratto en moscato d’Alessandria (ook wel zibibbo genoemd). De Grillo is de laatste jaren zeer populair geworden omdat door de koude vergisting men in staat is staat is geweest om een heerlijke fris fruitige wijn te maken van de Grillo druif. In de neus geeft de wijn een mooi en intens boeket met frisse citrus, meloen, amandelen en lavendel. De smaak is zacht, elegant, fris, levendig fruit en een knapperige mineraliteit. Deze Grillo van Rapitala past goed bij vegetarische pasta’s, wit vlees en gegrilde vis.


    Lees meer

  • 2017 Rapitala Fleur Viognier Sicilia DOC

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Rapitala was het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. In het glas deze 100% viognier van Rapitala goudgeel met in de neus een bouquet van citrus, abrikoos en witte perzik. In de mond heeft de wijn een prettige fruitig mondgevoel en is de wijn lekker rond met een goed zuurgraad. Dit is een prettige drinkbare wijn en is een uitstekend aperitief of past prima bij visgerechten.
    Lees meer

  • 2017 Cusumano Insolia IGT

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Deze Insolia van wijnhuis Cusumano is elegant, zuiver en fris met een mooie lange afdronk. Deze Siciliaanse wijn is zelfs eens verkozen tot Zuid-Italiaanse witte wijn van het jaar. Aromatisch en intrigerend. De wijn is toegankelijk met een fruitig aroma van peer, mandarijn en aardbei. In de mond komt een verfrissende zuurgraad je tegemoet. Een lichte body gevolgd door een pittige finale met hinten van specerijen en verse kruiden.

    Een lekkere witte wijn die goed past bij visgerechten, wit vlees en jonge kazen. 


    Lees meer

  • 2017 Baglio del Cristo di Campobello Terre Siciliane IGT CDC Bianco

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze Bianco van Baglio del Cristo verblijft vier maanden op zijn eigen droesem in temperatuur-gecontroleerde roestvrijstalen tanks en verblijft daarna minstens 2 maanden in de fles voordat wij de wijn ontvangen. De C.D.C staat voor Cristo di Campobello en is een blend van Grillo, Chardonnay, Insolia, Cataratto. Deze zalige prettige witte wijn ziit vol met geuren en smaken van witte bloemen, meloen en licht citrus. De wijn is elegant en verfrissend en beetje kruidig op het eind wat het ook gastronomisch inzetbaar maakt. De wijn is zeer goed gebalanceerd met een goede zuurgraad en een zachte textuur. Deze Baglio Bianco is heerlijk om als standalone glas te drinken maar ook uitstekend bij wit vlees zoals kip en natuurlijk heerlijk bij gegrilde of gebakken vis.
    Lees meer

  • 2016 Planeta La Segreta Sicilia Bianco

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Deze heerlijke wijn, afkomstig van westelijk Sicilië, is gemaakt van de plaatselijk grecanico druif en een beetje internationale chardonnay. Hij is iets bloemig door de grecanico maar heeft ook appel en meloen door de chardonnay. De naam La Segreta komt van de bossen die de prachtige Ulmo wijngaard omringen. Door deze bossen lijkt de wijngaard ook echt een geheime plek te zijn. De prachtige ligging draagt hieraan bij. . In het glas heeft de wijn een helder licht gele kleur met in de neus tropisch fruit, vers afgesneden snijbloemen en tabaksbladeren. In de mond verse zuren met granny smith en anderzijds het zoete van tropisch fruit. Dit alles tegen een achtergrond van mineraliteit en een licht zweempje hout. Jaargang 2012 is bekroond als Omfietswijn en aanbevolen door de Wine Spectator met 90 punten
    Lees meer

  • 2017 Baglio del Cristo di Campobello Adenzia Bianco

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    De Adenzia Bianco is een blend van de typische Siciliaanse druiven de grillo & insolia. Dit is een Free flow wijn oftewel een vin de goutte' (free-run wine; lekwijn, wijn die niet geperst is, maar onder eigen gewicht spontaan is vrijgekomen en is gaan stromen. Dit in tegenstelling tot perswijn (vin de presse) die, door perskracht, een hoger percentage zuren en tannine heeft. De Adenzia verblijft 3 maanden 'sur lie' op zijn eigen droesem. De Adenzia Bianco is een zachte, afgeronde, complexe wijn met een delicate smaak, gevuld met schaduwen van zwarte bessen, kruiden maar elegant met fluweelzachte tannines. Deze Adenzia is heerlijk om als standalone glas te drinken maar ook uitstekend bij wit vlees zoals kip en natuurlijk heerlijk bij gegrilde of gebakken vis.
    Lees meer

  • 2014 Baglio del Cristo di Campobello Sicilia Adènzia Rosso

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Deze fraaie Siciliaanse rode wijn is een blend van de Nero d'Avola, Syrah en Cabernet Sauvignon. De druiven worden handgeplukt en daarna vinificatie met maceratie op met schil gedurende 15-20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt gedeeltelijk voor 10 maanden in 110-hectoliter staal en in rFranse eiken met daarna nog een flesrijping van minimaal 12 maanden. Deze fraaie rode wijn heeft een zeer breed spectrum van aroma's, met tonen van zure kersen en bosvruchten, samen met heerlijke hints van vanille. De wijn is verleidelijk in de mond en wordt in de afdronk kruidig met sierlijke tannines. De Baglio del Cristo di Campobello Adènzia heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en heeft 91 Parkerpunten gekregen 90 punten van Wine Enthousiast gekregen.
    Lees meer

  • 2017 Cusumano Shamaris

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Een zalige Siciliaanse witte wijn deze Shamaris Grillo van wijnhuis Cusumano. Gemaakt van 100% Grillo druiven en dat proef je! De wijn is uitstekend in balans met veel fruit en bloemen aroma's (perzik, aardbei, meloen, appel, jasmijn) en zachte accenten van zure kruiden (citroenpitten en mineraal). Een krachtige, veelzijdige, medium-bodied wijn met levendige zuren voor een werkelijk fantastische smaakbeleving. Ook Robert Parker kon deze wijn waarderen, zeker voor deze prijs!

    De Shamaris is aan te bevelen als aperitief, en ook heerlijk bij salades met vis, andere visgerechten en pasta's. 


    Lees meer

  • 2016 Cusumano Alta Mora Bianco

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    De Alta Mora Bianco is prachtig goudgeel van kleur en is echt een imposante wijn! Naast heerlijke aroma's van drop, hooi en tijm komt ook het vulkanisch gesteente uit de bodem heel mooi tot uitdrukking in de wijn. Met deze wijn heeft u een indrukwekkende, krachtige, goed gestructureerde wijn in handen met een perfecte en ook kruidige lengte. Een mooie karakterwijn.

    De wijngaard (ongeveer 8 hectare) van topwijnhuis Cusumano bestaat voornamelijk uit donkergekleurde, vulkanische bodem en heeft wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. De druiven, 100% carricante, worden met de hand geoogst in de tweede helft van oktober. Daarna volgt een lichte pneumatische persing, statische decantering en heveling. Fermentatie bij 18 tot 20 °C in roestvrijstalen tanks op fijne lies gedurende 4 maanden en vervolgens rijping op de fles. 

    Lekker bij gerechten uit de mediterrane keuken, past ook goed bij visgerechten en salades.


    Lees meer

  • 2016 Cusumano Jalé

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    Deze geweldige Jalé Chardonnay smaakt mooi droog en rond, medium-bodied. De zachte smaken van gebakken peer en meloen smelten samen met accenten van gezouten boter en gemalen amandelen. Aroma's van tropisch fruit, perzik, vanille en een vleugje eikenhout. In de afdronk is deze chardonnay licht kruidig. Deze witte wijn past goed bij visgerechten, champignons en paddestoelen.

    Wijnhuis Cusumano werkt voornamelijk met autochtone Siciliaanse druiven, zoals de meesten in Sicilië dat doen. In de jaren ‘90 namen zijn zonen Alberto en Diego Cusumano het wijngoed over en brachten het sindsdien naar de top 10 van de Siciliaanse wijnproducenten. Al 14 maal konden zij de hoogste waardering in de Gambero Rosso bereiken. Bijzonder opmerkelijk aan dit wijngoed is het zeer hoge niveau van alle wijnen, van de eenvoudige bianco tot aan de zeldzame rosso. Hun statement: "Iedere druppel is een meesterwerk" klopt dan ook volledig!


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen