Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Telmo Rodriguez Basa Verdejo

    Maak favoriet

    22 op voorraad

    Dit is een ideale aperitief wijn maar ook een mooie begeleider van vele visgerechten. De ietwat groengele wijn zit barstensvol met rijp ananas, passiefruit en peer. Het is een levendige wijn met fraaie zuren en vol sap en heeft een lange ietwat tintelende afdronk. Een fantastische witte wijn die naar meer doet verlangen. De Basa van Telmo Rodrguez is een biologische wijn. Vanaf 2013 is de Basa weer teruggegaan naar zijn roots en bestaat deze uit de druiven Verdejo en Viura en geen Sauvignon blanc meer. Dit alles om terug te gaan naar de basis waarom goede Rueda wijnen de laatste jaren terecht zo populair zijn geworden maar deze populariteit heeft een keerzijde en dat is dat de Ruda veel op elkaar zijn gaan lijken. Telmo heeft besloten terug te gaan naar puur kwaliteit en de voor hem (en wij bevestigen dit) ideale blend voor een goede Rueda.
    Lees meer

  • 2017 Palacio de Bornos Verdejo

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Palacio de Bornos is een hele smakelijke Verdejo uit de Rueda. Veel sap met rijp wit fruit en het bekende peertje. Erg veel wijn voor het geld. Ideale aperitief wijn uiteraard met wat echte tapas, gegrilde groenten en gezouten vis. Harold Hammersma heeft in het NRC lovende woorden geschreven over de Bornos.
    Lees meer

  • 2017 K-Naia

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Absolute Value for Money wijn. Naia komt uit het dorp La Seca dat wordt beschouwd als de Grand Cru van deze streek. De K-Naia is een blend van 85% Verdejo en 15% Sauvignon Blanc. In het glas heeft deze fraaie Value for Money wijn een frisse lichtgele kleur. In de neus heeft de wijn mooie roma’s van tropisch fruit met tonen van venkel en vers gemaaid gras. In de mond is de wijn fris, levendig en aromatische met een lange afdronk. Dit is een zalige wijn bij rijst met vis, bij witte vis en oosterse schotels. De wijn heeft lovende recensies gekregen van Harold Hamersma en Hubrecht Duijker.
    Lees meer

  • 2017 Jose Pariente Sauvignon Blanc

    Maak favoriet

    18 op voorraad

    José Pariente is bekend van zijn Verdejo en zijn Verdejo wijnen behoren tot één van de beste Verdejo wijnen uit Rueda. Ook de Sauvignon Blanc is een absolute pracht-wijn. Voor deze wijn gebruikt men stokken met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en deze behoren tot de oudste van de streek. Tijdens het gistingsproces word de temperatuur zo laag mogelijk gehouden om een maximum aan primaire aroma’s te krijgen. De kleur is geel groen, de neus toont een prachtig samenspel van groene planten en exotisch fruit. Mooi mineraal met tonen van gemaaid gras. Heerlijke smaak van een echte Sauvignon, fris en elegant. De afdronk is intens met veel structuur, rond en lang.
    Lees meer

  • 2017 Bodegas Victoria Ordonez La Pasajera Verdejo

    Maak favoriet

    173 op voorraad

    De Pasajera komt van de La Secca wijngaard van ruim 25 jaar oud gelegen bij Valladolid - de absolute toplocatie in de Rueda waar zonder twijfel de mooiste Verdejo's vandaan komen. De wijn verblijft 6 maanden op zijn eigen droesem (sur lie) en dit verklaart ook dat dit geen doorsnee Verdejo is maar dat we hier praten over een ernstige en zeer elegante Verdejo. In het glas heeft de La Pasajera (de Passagier) de typische heldere geel groene kleur zoals een goede Verdejo betaamt. Wat direct opvalt is de geweldige zuurgraad. Het fruit is zo goed in balans met de zuren dat het een genot is om te drinken. In de neus frisse geuren van appels (granny smit) en witte bloemen. In de mond is de wijn rijk en heerlijk fris (en niet stoffig zoals te vaak voorkomt bij een bulk verdejo). De Pasajera is een ernstige, elegante, frisse karaktervolle wijn en naast de wijn is de uitmonstering ook een genot om naar te kijken maar enfin dit ook een wijn van de beroemde wijnmaakster Ordonez


    Lees meer

  • 2017 Naia Naia Verdejo

    Maak favoriet

    13 op voorraad

    De Naia Naia is een van de beste Verdejo's die men kan krijgen voor deze prijs. De Naia Naia  komt uit het dorp La Seca dat wordt beschouwd als de Grand Cru van deze streek. De 100% verdejo druiven zijn afkomstig van ruim 90 jaar oude pre-phylloxera-stokken. Frisse, fruitige, karaktervolle wijn. Fraaie recensie gekregen in de Rueda special van de Volkskrant van 12 juli 2015:  "Zeer rond, suggereert iets van houtrijping, hoewel hij die niet heeft gehad. Dat aspect komt door een langdurig verblijf op de lie, de droesem. Zeer geraffineerd, hoog niveau"


    Lees meer

  • 2015 Ossian Verdling Dulce

    Maak favoriet

    22 op voorraad

    De Ossian Verdling Dulce wordt geproduceerd met de hulp van Nik Weiss uit St Urbans Hof in de Moezel (Duitsland). Van pure oude Verdejo wijnstokken wordt een wijn geproduceerd in de stijl van een Rieslings spätlese met 100 gram restsuiker. Een zeer fraaie unieke zoete Verdejo met een zeer fraaie frisheid en zuurgraad. De kleur is heel licht, bijna transparant en de neus is zeer subtiel met tonen van honing, limoen en gele pruimen. De smaak is echt bitterzoet, met citroenzuur gecompenseerd door de zoetheid, maar de wijn komt niet echt zeer zoet door. Het is gewoonweg een super witte wijn waarvan jaarlijks maar rond de 2000 flessen van wordt geproduceerd. Een perfecte dessertwijn bij bitterkoekjes, chocolade cake, chocolade en macarons.
    Lees meer

  • 2015 Jose Pariente Apasionado Dulce 0.5 ltr

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    José Pariente is fameus vanwege zijn Verdejo en Sauvignon Blanc wijnen uit de Rueda. De druiven van deze Dulce (dessert-wijn) komen van de eerste wijngaarden van Sauvignon Blanc geplant in Rueda, bijna 30 jaar geleden. De bodem zit vol met met keien en kalksteen en maken deze dulce een van het hoogste niveau. Mooi geel met jeugdige groene schittering. Expressieve aroma’s van het verleidelijke frisse type, citrus, ananas. Smaakaanzet is idem dito en vooral beladen door fraicheur, levendig zuur dat de rijke restzoete massa doet groeien in zijn finesse met de eigenheid van Sauvignon Blanc die behouden blijft.
    Lees meer

  • 2017 Ossian Quintaluna Verdejo

    Maak favoriet

    129 op voorraad

    De Quintaluna druiven komen van een aantal zeer kleine zanderige wijngaarden gelegen in het noorden van Segovia. Ze zijn geplant in zandgrond. De meesten van hen zijn hele oude druivenstokken uit de pre-phylloxera periode, niet geënt en bewaard gebleven omdat de zandbodem de pest verhinderde. De stokken zijn dus meer dan 120 tot wel 180 jaar oud. De 2017 Quintaluna van Ossian vernieuwt niet alleen zijn imago maar is een nieuwe wijn met een nieuwe filosofie en wederom een sprong in kwaliteit.  De 'instapwijn' van Ossian is niet zomaar een wijn want bij Ossian zijn ze stand verplicht. De vakkennis spreekt meteen. In het glas is deze pure 100% verdejo helder strogeel, met mooie tranen. Mooi rijpe citrusvruchten domineren de neus, met verder groene appel en kruisbes. De Quintaluna is zeer evenwichtig met een goede mineraliteit en finesse. Ongekend goede prijs/kwaliteit verhouding


    Lees meer

  • 2016 Ismael Gozalo La Banda del Argilico Blanco

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Deze Microbio La Banda del Argilico Blanco is een prachtige Verdejo van de hand van wijnmaker Ismael Gozalo die in 1998 startte met zijn label MicroBioWines. De La Banda del Argillico heeft een precieze neus met balsamico en medicinale aroma's, en een zeer smakelijk gehemelte met enkele zoute smaken plus de klassieke Verdejo-bitterheid in de afdronk. De druiven werden later geoogst om te wachten op de ontwikkeling van smaken, maar toen voegde hij wijn toe die was geproduceerd uit de vroeg geplukte druiven, 'verjus' (of verjuice) om extra zuurgraad te geven. De wijn heeft body, volume en een "gistig" karakter.De wijn wordt niet gefilterd en niet-gefilterd gebotteld.


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 21

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen