Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Celler del Roure, Cullerot, 2016

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Celler del Roure is zonder meer de pionier en topwijnmaker van de appellatie Valencia. Voorheen vooral bekend voor bulkwijnen, heeft deze regio zich onder zijn invloed en die van Dominio de la Vega opgewerkt tot een van Spanjes meest interessante regio'sen heeft het gebruik van amfora's terug op de wijnkaart gezet.

    Cullerot betekent dikkopje zoals je ook zien op het logo. Sinds enkele jaren heeft men zich op Celler del Roure verdiept in de recuperatie van oude cépages van de streek. Ook de vinificatie in amforen, die op dit oude domein nog aanwezig waren, gebeurt zoals vroeger. Cullerot werd in 2010 voor het eerst gecommercialiseerd. Productie van 24.000 flessen. 20% van de druiven ondergaat een schilmaceratie gedurende 12 uur op lage temperatuur. Alcoholische gisting in lemen ‘tinajas’ of amforen van 800 tot 3000 liter, gevolgd door een rijping van 6 maanden. In het glas geven we de wijn wat lucht om zijn geuren vrij te geven. Zowel fruitgeuren van het type rijp wit fruit treffen we aan, maar ook anijs en wat bloemige exotische hints met een discrete mediterrane handtekening. De smaak zet vol, fruitig en droog aan met een breder middenrif. Sappig en samenhangend met beperkt zuurtje.

    91/100 Parker


    Lees meer

  • Alvear, Tres Miradas Vino de Pueblo

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Deze jonge Pedroz Ximenz heeft 8 maanden lang onder de flor gerijpt. Het is een blend van hun zes wijnen die ook afzonderlijk zijn gebotteld. De PX druiven komen van de wijngaardenuit de Riofrio en Cerro Macho zones van Montilla, De wijn rijpt gedurende acht maanden onder een sluier van gist (flor). Het effect van de flor is nog steeds erg subtiel en ontwikkeld zich nog verer in de fles. Een prachtige zeer droge neus met in de mond de typische kalkstenen tonen. De wijn heeft een grote zuiverheid en een lange afdronk. De wijn is anders dan anders en is speciaal en is een zeer fraaie geniet-wijn en gastronomisch erg fraai bij zeevruchten maar ook erg lekker bij Iberico Ham en dan natuurlijke de echte Bellota.

    90+/100 Parker


    Lees meer

  • 2017 Bodegas Victoria Ordonez La Ola del Melillero

    Maak favoriet

    304 op voorraad

    Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld. Ze is in 2015 gestart om hoog in de herbergzame bergen van Malaga (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. De La Ola del Melillero (de Golf van Melillero) is een blend van 70% Pedro Ximenez (PX)  en 30% Moscatel uit de bergen van Malaga. Het is een mooie volle niet al te droge witte wijn met een perfect zuurgraad. De wijn is evenwichtig en complex tegelijkertijd,  Een vleugje bitterheid aan einde herinnert ons aan de aanwezigheid van Muscatel en de Ximenz. Kortom de La Ola del Melillero  is een elegante wijn met de elegantie en de versheid van de PX en de zoetheid en de vrijgevigheid van de Muscatel. Bij de beroemde wijnschrijver Hubrecht Duiker is deze wijn zijn Vondst of de Maand in de uitgave van Juli 2017


    Lees meer

  • equipo navazos niepoort

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    De 2015 is de laatste vintage van de Navazos Niepoort Fino. Dit een niet versterkte sherry/witte wijn en het idee om een niet-versterkte sherry uit te brengen, is overigens niet van Equipo Navazos zelf, maar van een andere wijngrootheid: Dirk van der Niepoort. Die kwam naar Andalusië om in 2008 de eerste editie te maken van de Navazos Niepoort. De wijn is expressief en open doordringende hints met spierkracht en kracht. De smaak is erg smakelijk, met een kalkachtige mineraliteit en een lange afdronk. De Navazos Niepoort is een wijn met karakter, levendig, fris en mineralig, met de zuivere expressie van de kalkrijke bodem. Full body, maar niet zwaar, droog, maar niet agressief. Een geweldige gastronomische wijn! 

    92/100 Parker


    Lees meer

  • 2016 Bodegas Victoria Ordonez Voladeros

    Maak favoriet

    111 op voorraad

    De Voladeros Mountain Wijn is de eerste pedro ximenez droge witte wijn geproduceerd in Malaga sinds het einde van de negentiende eeuw. Wat velen niet weten was dat de droge witte wijn gemaakt van Pedrox Ximenez van voor de 19e eeuw de meeste beroemde wijn was in Malaga en omstreken.
    De Pedro Ximenz druif is na de 19e vooral een sherry druif geworden en de (zeer oude) mountain wijngaarden zijn in de vergetelheid geraakt en er zijn nog maar een wijngaarden over. Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld en zij is op zoek gegaan in de bergen van Malaga naar verloren en authentieke wijngaarden (van zowel de Moscatel als de Ximenez wijngaarden) en is in 2015 gestart om van deze authentieke druiven weer (fantastische) wijnen te maken en dit worden wijnen die in de gaten moeten worden gehouden. Ze staan momenteel al in menig Michelin-restaurant. De Voladeros is een ongekend fraaie delicate droge witte wijn. De wijn heeft een prachtige zuurgraad en is zeer complex want bij iedere teug proef je diverse lagen van fruit. De afdronk is geweldig en blijft erg lang hangen achter in het gehemelte.


    Lees meer

  • Proefdoos Bodegas Victoria Ordonez - 4 witte kwaliteitswijnen & 1 Sparkling Rosé uit Spanje

    Maak favoriet

    Exclusieve verzameling van 4 geweldige witte wijnen & 1 zeer verrassende Sparkling Rosé van Bodegas Victoria Ordoñez komende uit de Spaanse gebieden Sierras de Malaga en de Rueda. Stuk voor stuk topwijnen met een fantastische smaak en meer dan uitstekende kwaliteit die dan ook niet voor niets in menig Michelin-restaurant op de kaart staan.

    Victoria Ordoñez, geboren en getogen in Malaga, is geen onbekende in de wijn-wereld. In 2004 is zij tesamen met Alois Kracher With gestart met het produceren van wijn in Malaga. Later heeft ze met haar zoon een aantal zeer unieke wijnen gemaakt, komende vanuit hele oude wijngaarden in de, vaak moeilijk bereikbare, bergen van Malaga. Victoria was geruime tijd de wijnmaker maar vanaf 2016 is haar zoon Guillermo Martin toegetreden tot het bedrijf. Guillermo is landbouwkundig ingenieur en heeft gewerkt bij Kracher, Bodegas Jorge Ordóñez (Málaga) en Bodegas Avancia (Valdeorras).

    De wijnen zijn zeer uniek en ongekend fraai en komen tot stand op een manier zoals bijna niemand dat doet. Dit valt ook wel te begrijpoen want het gebied is zeer onherbergzaam met zeer oude maar ook zeer kleine wijngaarden waar alleen maar m.b.v. muilezels kan worden gewerkt. Er wordt dan ook maar een zeer beperkt aantal flessen gemaakt, vaak minder dan 2000 flessen. 


    Lees meer

6 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen