Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Mas d'en Gil Bellmunt Blanc

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    De Bellmunt Blanc komt uit de wijngaarden van het gelijknamige dorp en is een typische priorat gemaakt uit een blend van Garnacha Blanca met 30% Viognier van wijnstokken geplant tussen 2000 en 2008. De druiven worden met de hand geplukt en gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt eiken vat gedurende 3-5 maanden. Het is een vrij fruit-gedreven wijn met de typische priorat mineralige tonen zowel in de neus als in de mond. Zeer elegant. De wijn heeft een fraaie ietwat licht bittere speeksel-opwekkende afdronk. Zeer aangenaam en gemakkelijk te drinken. Er worden (slechts) 8.000 flessen geproduceerd. Dit is een absolute Value4Money Priorat.
    Lees meer

  • 2014 Mas d'en Gil Coma Alta

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    Coma Alta is het kleine broertje van Coma Blanca, maar van een andere vader. Vroeger was het Viognier die een dominante rol speelde, maar sinds millésime 2012 werd een grondige wijziging doorgevoerd en bestaat de wijn voor 100% uit Garnatxa blanca. De wijn is iets frisser en vlugger toegankelijk dan de Coma Blanca maar zo geweldig in balans. Coma staat voor een dal en Alta slaat erop dat het hoger gelegen is. De druiven worden in twee keer geoogst, de eerste voor versheid, en de tweede voor meer rijpheid. 30% van de garnacha druiven gaat 6 maanden op Franse eiken vaten van 500 liter, 'sur lies' en het overige op RVS. Deze witte priorat heeft een boeket van specerijen, bloemen en rijp steenfruit (perzik) afgelijnd door de Franse eik. Volmondig, vulling en balans, met het zuiderse jasje van witte Grenache. Een stevige knaap die best dienst doet als maaltijdwijn. Goed te combineren met harde kazen en wit vlees.

    93/100 Peñín


    Lees meer

  • 2013 Mas d'en Gil Coma Blanca

    Maak favoriet

    10 op voorraad

    Deze Priorat topper van Mas d'en Gil is een krachtigste witte wijn met veel karakter en eigenheid. Vanaf het begin heeft Mas d'en Gil zeer veel belang gehecht aan het maken van een witte topwijn en ze zijn daar dan ook uitermate goed in geslaagd. Deze Spaanse wijn wordt niet elk jaar gevinifieerd. In de neus ruiken we fijne groene kruiden, venkel, afgewisseld met patisserie en florale tonen van amandelbloesem en een roosterige toets van de vatrijping. Zeer complexe neus met veel karakter; in de mond een explosie van geuren en smaken. Wit pitfruit, kruidigheid en veel volume, zeer zuiders gehandtekend. De alcohol is perfect geïntegreerd zoals bij de echte grote wijnen. Zeer lange afdronk. Grote witte Spaanse wijn met een romig Bourgondisch karakter. In mei 2014 werden 2.761 flessen geproduceerd en gebotteld.

    94/100 Parker


    Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen