Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

2 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Chateau Musar Jeune White

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Wie denkt dat de druiven in het warme Libanon altijd in de verzengende hitte staan, komt bedrogen uit. De Bekaa-Vallei heeft een ideaal klimaat voor de wijnbouw, mede door de nabijheid van de zee. Maar voor de witte druiven is bovendien gekozen voor een aanplant op grote hoogte, van maar liefst 1200 meter. Dat is een garantie voor een bijzondere frisheid van deze druiven. De witte druiven worden dan ook vaak pas geoogst in de eerste helft van oktober. Deze fruitige en sappige Musar Jeune is gemaakt van de mediterrane druiven viognier en vermentino, in combinatie met chardonnay. Hij wordt gemaakt als een fruitige wijn, door een gisting op roestvrij staal, waar de wijn rijpt op de lie, de dode gistcellen. Daarna wordt hij op fles gebracht, waarna hij nog een jaar rust voor hij op de markt wordt gebracht. Het is een wijn met een eigen karakter, soepel, fris en opwekkend. In het glas is de Musar Jeune licht strogeel. In neus ruiken we een bloemige geur, ananas en peer, gedroogde abrikozen, rokerig, een vleugje groene kruiden, basilicum. De smaak is Vol en mooi krachtig, zacht en smaakvol,mollig, iets mint, rijpe meloen, een hint van zoet, smakelijk bitter na.
    Lees meer

  • 2009 Chateau Musar Bekaa Valley White

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Na de gisting wordt de witte Château Musar gedurende negen maanden gelagerd op frans eikenhouten vaten. Daarna wordt hij geblend en gebottled en krijgt hij een zeer lange jaar kelderrijping .De Musar White is licht goudgeel van kleur met een licht oxidatieve toets, terwijl de smaak opvalt door zijn enorme vitaliteit met aroma’s van citrus en een knap evenwicht tussen vet en zuren. Het gaat hier wel degelijk om een witte bewaarwijn, te drinken tussen 10 en 15 jaar oud, zelfs ouder. Het is trouwens ook zonde om deze witte wijn te koud te drinken. De aanbevolen drink-temperatuur is 15 °C
    Lees meer

2 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen