Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Jurtschitsch Grüner Veltliner Terrassen

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Terrassen Grüner Veltliner van wijnhuis Jurtschitsch komt van de steile terraswijngaarden uit het Kamptal, onderdeel van Niederösterreich, de belangrijkste wijnregio in Oostenrijk. De wijngaarden hebben een bodem van löss, gravel en zandsteen en zijn derhalve zeer vruchtbaar. De werkwijze van het mooie wijnhuis Jurtschitsch in combinatie met de bodeminvloeden heeft geresulteerd in deze prachtige Terrassen Grüner Veltliner, een frisse, weldadige witte wijn met levendige aroma's van fruit en bloesem. De smaak is zuiver en heeft een prettige aanhoudende afdronk. De Terrassen is gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven. De smaakbeleving van deze druif past goed bij frisse, verse en rauwe gerechten zoals sushi, sashimi en komkommer.
    Lees meer

  • 2017 Jurtschitsch Grüner Veltliner Stein

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze heerlijke en biologische Grüner Veltliner Stein is gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven. De smaakbeleving is uitermate fris, zuiver en weldadig met een aangename tinteling op de tong. De Grüner Veltliner druif heeft een ietwat rins karakter waardoor deze wijn uitstekend combineert met frisse, verse en rauwe gerechten zoals sushi, sashimi en komkommer.

    Deze Grüner Veltliner Stein is geproduceerd door het Oostenrijkse wijnhuis Jurtschitsch uit het Kamptal. De wijnen van dit wijnhuis schitteren in veelzijdige elegantie en zorgen voor drinkplezier op het hoogste niveau. De Stein is een biologisch geproduceerde wijn dus geen gif-or mest-stoffen


    Lees meer

  • 2015 Jurtschitsch Grüner Veltliner Schenkenbichl Kamptal DAC Reserve Erste Lage

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Deze heerlijke en biologische Jurtschitsch Grüner Veltliner Schenkenbichl is gemaakt van 100% Grüner Veltliner druiven. De wijn heeft een heerlijk sinaasappel en ietwat hooiachtige geur. Ook noot en peper zijn te herkennen. De Schenkenbichl is sappig, scherp en levendig met een subtiele tannische textuur. 

    De wijn past goed bij vlees-voorgerechten en bij biefstuk.


    Lees meer

  • 2015 Jurtschitsch Grüner Veltliner Käferberg Kamptal DAC Reserve Erste Lage

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Deze heerlijke en biologische wijn heeft aroma's van tabak, natte rotsen en donkere verse kruiden. Het fruit lijkt aanvankelijk verborgen maar komt in de afwerking toch tot uitdrukking in een spoor van exotisch fruit in de mond wat maakt dat deze Grüner Veltliner Käferberg lijkt op een marathonloper die ook nooit in het begin al zijn kruit verschiet. Echter, kruiden en mineralen domineren de smaak. De structuur is strak geweven, geconcentreerd en levendig. Een matige, maar stevige ruggengraat draagt de smaken op een elegante wijze van de punt van de tong door de gehele mond heen. Een wijn vol van karakter en complex, een fruitige afwerking met veel verse smaak.

    De wijn past goed bij vlees-voorgerechten en bij wit vlees met volle sauzen. Ook lekker bij (gegrilde) vis en mild pikante (Aziatische) gerechten. Specerijen en verse kruiden.


    Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen