Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 29

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Dominio de Tares La Sonrisa de Tares

    Maak favoriet

    2016 Dominio de Tares La Sonrisa de Tares

    Aanbiedingsprijs: € 8,95

    Normale prijs: € 10,95

    4 op voorraad

    La Sonrisa is een 100% Godello op een biologische manier geproduceerd. In het glas is deze heerlijke frisse Godello helder met een bleke lichte citroen kleur. In de neus ook weer de frisheid met citrusfruit, granny smith. In de mond verfrissend, medium bodied en met een ietwat romig mondgevoel. Dit is een zalige prettige witte wijn en is een goed aperitief en uitstekende begeleider bij tapar, salades en paella. Drink de wijn gekoeld maar niet te koud. De wijnmaker raadt een temperatuur aan van rond de 11 graden. Kwaliteit voor een meer dan uitstekende prijs dat is de La Sonrisa de Tares. Dominio de Tares heeft zich inmiddels een positie veroverd als internationaal referentiepunt van kwaliteitswijnen uit Bierzo. In de GUIA DE VINOS 2017 heeft de Sonrisa 90 punten gekregen en de Oenoloog Rafael Somonte gekozen als de Beste oenoloog van Spanje


    Lees meer

  • 2017 Valdesil Montenovo

    Maak favoriet

    105 op voorraad

    Een heerlijke jonge, frisse witte wijn gemaakt van 100% Godello druiven. De wijngaard heeft een bodem van leisteen, wat ook mooie mineralen meegeeft aan deze wijn. De wijn heeft een meer dan uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Mooi op de neus met aroma’s van peer, ananas, citroen, meloen en een lichte vleug van rozemarijn en salie kruiden. Smaakt schoon, mineralig, fris en fruitig. Een heerlijke wijn om iedere dag van te genieten en een aanbeveling voor mensen die "chardonnay" moe worden. Ook zeer smakelijk als aperitief, of bij een gezellige borrel voorzien van een hapje. Combineert ook erg goed met visgerechten.

    De Grote Hamersma: 8,5


    Lees meer

  • 2017 Pago de los Capellanes O Luar Do Sil Godello

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Pago de los Capellanes, O Luar do Sil Godello, 2017, Een 100% godello wijn uit de wijngaarden op de granieten heuvel van het dorp Seadur (Orense), en gemaakt in de recent gecreëerde wijnmakerij O Luar do Sil. Het is een levende, frisse, schone en oprechte wijn. Drinken tussen 2018-2023
    Lees meer

  • 2016 Emilio Moro El Zarzal

    Maak favoriet

    9 op voorraad

    De twee nieuwe witte wijnen van Emilio Moro zijn de El Zarzal en de La Revelia en hebben hun levenslicht gezien met jaargang 2016. Allebei zijn ze gebaseerd op de nobele druif de Godello en de wijngaarden liggen in de Bierzo. De 2016 El Zarzal is geproduceerd met druiven van 15 jaar oude wijnstokken in Bierzo, die zijn gefermenteerd in roestvrij staal en gerijpt in eiken vaten van 2500 liter gedurende acht maanden. Van deze witte zijn (slechts) 8.818 flessen gebottled en is vooralsnog een wijn die door Emilio Moro op allocatie wordt uitgeven dus onder de streep krijgt ieder land maar een zeer beperkte hoeveelheid flessen.
    Lees meer

  • 2015 Valdesil Sobre Lias Blanco

    Maak favoriet

    63 op voorraad

    Een van de aankomende sterren op het gebied van witte wijnen uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke eisteen gronden welke de wijnen van dit huis uniek maken. Bloemig, fris en mineralig. De ValldeSil Sobre Lias is een zeer complexe haast unieke wijn gemaakt voor 100% uit de Godello druif die met de tijd zich verder zal verbeteren. Robert Parker heeft in 2015 de 2008-uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De wijn zal met de jaren nog verder verbeteren en wij adviseren een drinkvenster van 2017-2023. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient deze wijn zeker te proberen.


    Lees meer

  • 2017 Rafael Palacios Louro Do Bolo

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze wijn wordt vrijwel uitsluitend gemaakt in en rond Galicië. Volgens Parker een van de beste witte wijnen onder de 20 euro. De louro de Bolo heeft een ronde, volle smaak, milde houttonen, zachte zuren, wat kruidigheid en een aangename melange van rijpe citrusvruchten met wit fruit. Fris exotisch citrusfruit met toetsen van szechuanpeper en bloemen. In de mond ervaren we goed geïntegreerde rijpe zuren, een charmante molligheid, een rijk en gevuld midden, met in de retro een discrete exotische toets. Het geheel wordt omhuld door een onopvallend jasje van de foederrijping met minerale karaktertrekken Zijn affiniteit met hout maakt de wijn een uitstekend alternatief voor wie Chardonnay moe is. 


    Lees meer

  • 2016 Dominio Do Bibei Lalume

    Maak favoriet

    24 op voorraad

    De Lalume is een nieuwe wijn van de Dominio do Bibei in Ribeiro de Sacra. Het is een wijn gemaakt van de Treixadura druif Treazadura van wijnstokken tussen de 10 en 30 jaar oud. De Lalume is een prachtige unieke witte wijn waarin zoals bij alle wijnen van Dominio do bibei het hout ondergeschikt blijft aan de unieke minerale expressie en verweeft zich moeiteloos in de mooie textuur die perfect het midden houdt tussen zachtheid, strakheid en frisheid. Bij Dominio do Bibei werkt men samen met de bekende wijn consultants Sarah Perez en René Barbier (DIDO, Clos Mogador, Espectacle, Nelin) ebn men werkt vanuit soberheid en respect voor de geschiedenis van het terroir. De Lalume is fris, mineralig en mondvullend tegelijk, met zowel wit en citrusfruit als beheerste, kruidige hout-, rooster- en zeer licht vanilletonen en een licht prettig bittertje. Ook deze Lalume kan aan tafel moeiteloos geschonken worden in plaats van een blanke Bourgogne.
    Lees meer

  • 2015 Pago de los Capellanes O Luar Do Sil Godello Sobre Lías

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De Pago de Los Capellanes De O Luar do Sil' Sobre Lías is een delicate prachtwijn met een complexe neus met florale tonen en rijp wit fruit, kruiden en wat mineraliteit. In de mond elegant met een prachtige balans tussen de rondheid van het rijpen op de lies en de frisse tonen van het fruit. Lange mineralige afdronk. Fris, elegant en zal met de jaren nog verder verbeteren. 90/100 punten gekregen van de Wine spectator
    Lees meer

  • Ceibo Albamar Godello

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    El Ceibo is de eerste wijn van het project in Valdeorras, gemaakt met 100% godello en gedeeltelijk verouderd in eiken vaten gedurende 8 maanden. De Ceibo heeft prachtige kenmerken. Met zijn licht romig-chiffon citroen fruit, een zachte mix van kaneel, nootmuskaat en toets van eik. Eronder zit fijn fruit en de wijn verandert langzaam richting perzik en papaya smaken. Medium strogeel van kleur, aantrekkelijke neus van mineralen, kruiden, peer en perzik. Geconcentreerd, gekruid en droog met een exceptioneel fruitig karakter.

    Zeer beperkte productie, slechts 3.500 flessen zijn gebotteld.


    Lees meer

  • 2014 Valdesil Pezas da Portela

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De Pezas da Portela is een 100% Godello afkomstig uit 11 kleine unieke Pezas (percelen) in het dorp Portela op 500 meter hoogte met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar oude wijnstokken welke in bezit zijn van de familie. Elk perceel wordt apart gevinifieerd in eiken vaten van verschillende grootte, daarna gemengd en verblijft dan nog 6 maanden in barrique en daarna nog eens n roestvrij staal. De oogst van de 2013 was twee weken later dan normaal als gevolg van de late nachtvorst in april en vrij koud voorjaar. Deze "rustige" groei heeft deze jaargang nog verfijnder gemaakt dan normaal het geval is. Wat een pracht witte wijn is dit. Tonen van van rook, geroosterd brood, vanille, appel en rijp geel fruit in de achtergrond en de unieke mineraliteit. De smaak is zeer intens, breed, romig, complex en verfijnd met verfrissende zuren versterkt door een gespierde mineraliteit welke wordt ontleend uit het unieke leistenen terroir. Dit is een geweldige unieke wijn die met de jaren alleen maar zal verbeteren. De beste samenvatting voor deze wijn van Val de Sil is: Delicaat  & Complex met een grote Finesse. 


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 29

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen