Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Franz Keller Weissburgunder Vom Löss

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Overheerlijke, veelzijdige Weissburgunder van wijnhuis Franz Keller uit de Kaiserstuhl (Baden-Duitsland). Mooi lichtgeel van kleur met aroma's van gele en groene appel en perzik en daarnaast een lichte botertoon en kruidigheid. Rond en zacht, goede body en mooie frisheid. Lange, minerale afdronk. Lekker bij (lichte) visgerechten en flammkuchen.

    Wine Enthusiast februari 2018: 88 punten (2016).


    Lees meer

  • Franz Keller Chardonnay Oberbergener Bassgeige

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Aromatische, pittige en toch ronde Chardonnay, medium body met een charmante fluweelachtige afdronk. Geproduceerd door het beroemde wijnhuis Franz Keller. Op de neus aroma's van rijp fruit (o.a. gele appel) en noten, boter en kruidigheid van hout. In de mond rond en zacht met een hoge concentratie. De wijn heeft een lange afdronk met een uitstekende mineraliteit.

    Combineert zeer goed bij geroosterde vis en zeevruchten, schaal- en schelpdieren, gerechten met romige botersauzen en bij de Aziatische keuken. 

     

    Lees meer

  • 2015 Franz Keller Weissburgunder Oberbergener Pulverbuck

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Voortreffelijke, krachtige Pinot Blanc van het hoogste terroir van het domein van wijnhuis Franz Keller. Opvoeding in traditionele kleine eiken vaten. De Weissburgunder Oberbergener Pulverbuck is lichtgeel tot geel van kleur met op de neus fris door de geweldige aroma's van gele appel, perzik en abrikoos, en een vleug van boter en kruidigheid van hout. In de mond rond, zacht en aromatisch met een hoge concentratie en mooie frisheid. Zeer lange, minerale afdronk.

    Veelzijdig inzetbaar. Heerlijk om op zichzelf van te genieten en past ook bij een diversiteit aan gerechten. Denk aan vis (zalm, tonijnsteak etc.), schelp- en schaaldieren, gevogelte, Aziatische gerechten (curry, noedels), milde en zachte kaassoorten.


    Lees meer

  • 3 artikel(en)

    Toon per pagina

    Van hoog naar laag sorteren

    Laatste recensies

    Geweldige wijn voor een mooie prijs

    - Rudi
    Bekijk meer recensies

    Een moment geduld a.u.b...


    {{var product.name}}
    is toegevoegd aan uw winkelwagen

    Verder winkelen
    Naar kassa en afrekenen
    Verder winkelen
    Naar kassa en afrekenen