Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Pazo de Senorans Albarino

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Prachtige "volle" Albariño, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren. Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak.De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. ! Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn 'open wijnen' uitgekozen.


    Lees meer

  • 2017 Pazo de Senorans Albarino Magnum

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    Prachtige "volle" Albariño, klassiek, licht exotisch, mooi aromatisch, met zachte tonen van peer, perzik, grapefruit, een vleugje honing, mineralen en frisse zuren. Deze invloeden vindt men ook terug in de smaak.De wijn is heerlijk fris en door het goede rijpheid van het fruit lijkt de wijn zelfs iets zwoel, zeg maar mondvullend. De afdronk is lang, intens en complex. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. ! Niet voor niets heeft Ferran Adrià (voorheen El Bulli) voor zijn nieuwe restaurant 'Tickets' in Barcelona deze wijn als een van zijn 'open wijnen' uitgekozen.
    Lees meer

  • 2010 Pazo de Senorans Seleccion de Anada

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    De Pazo de Senorans Seleccion de Anada is verkozen door Penin als de allerbeste witte wijn van Spanje. De Selección de Añada wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring van maar liefst 34 maanden op een lage temperatuur op inox zorgen voor dit unicum uit Noordwest Spanje. Komt pas na 6-7 jaar op de markt. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. De druiven worden pas geplukt wanneer ze hun ideale rijpheid hebben. Vervolgens rijpen de druiven verder op inox onder lage temperatuur en op zijn gistcellen (sur lies) gedurende ~3 jaar. De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien. De Pazo Senroans Selección de Añada kan zonder probleem 10 jaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren.
    Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen