Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Vis

Alhoewel de aloude slogans van Rood bij Vlees en Wit bij Vis ietwat worden losgelaten is het ook weer niet helemaal toeval dat deze combinaties zijn ontstaan. Wit wijn gaat namelijk ongelooflijk goed samen met vis maar er zijn zeker verschillen in vis en deze vereisen ook een andere keuze. Ook de bereiding is bepalend voor de keuze van uw wijn en het gebruik van sauzen. Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke?

Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2017 Albet I Noya Petit Albet Blanc

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Deze zalige vriendelijke witte wijn heeft volume door de Chardonnay en frisheid met de Xarel.lo. Op het etiket zien we de voeten van de kleine Lluc, de jongste zoon van Toni Albet. Dit is ook de eerste wijn die ze bottelen met schroefdop. Over alles is nagedacht. Het resultaat mag er zijn. En qua prijs-kwaliteitverhouding is deze Petit Albet een onvervalste voltreffer! De Petit Blanci is helder en jong van kleur. In de neus opstuivend fruit, appel, kruisbes, bloemig accent, beperkte toetsen van de Chardonnay en wat typische mediterrane kruidigheid van de Xarel.lo. Het geheel perfect fruitig droog van smaak met meer dan voldoende vulling en fruit. Lekker!
    Lees meer

  • 2017 Albet I Noya Lignum Blanc

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    De Lignum blanc van Albet I Noya is een fraai staaltje van technisch kunnen. De Chardonnay biedt een perfecte molligheid door zijn gisting op eik. De Sauvignon Blanc is aromatisch sterk, mineralig en grassig. En het puntje Xarello zorgt voor dat extra beetje fraîcheur. Perfecte wijn voor gastronomische combinaties. De Lignum Blanc is helder van kleur. Twee cépages treden in de neus naar voren: de boterzachte en florale Chardonnay met wat toetsen van zijn élevage en de frisheid en mineraligheid van de Sauvignon Blanc. Mollig in de mond, maar ook hier blijft hij zijn frisheid behouden. Mooie afdronk. Zeer geslaagde wijn. 92/100 James Suckling
    Lees meer

  • 2017 Albet I Noya El Fanio

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    De El Fanio van Albet I Noya komt van een perceel van ruim 60 jaar oude Xarel.lo op een hoogte van 350 meter dat deel uitmaakt van Finca Can Milà. Extreme kalkgronden die sedert 2006 biodynamisch worden bewerkt. In het glas is de El Fanio Bleekgeel met een lichtroze schittering. Opvallende mediterrane kruidigheid na het walsen, met een citrusachtige frisheid onderin en afgekruid met een beperkte vatrijping. Ook in de smaak komt de vatrijping discreet aan bod. Verder is El Fanio een rijke Xarel.lo, maar niet van het zuurgedreven type, wel voller en rijker met een beperkt zuurtje en een ietwat kruidige finale. 92/100 Punten James Suckling


    Lees meer

3 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen