Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 31 tot 40 van 77

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • Proefdoos Olifantsberg 5 sterren Platter

    Maak favoriet

    Proefdoos Olifantsberg 5 sterren Platter - 2 prachtige dinerwijnen

    Aanbiedingsprijs: € 26,01

    Normale prijs: € 28,90

    Deze 5 sterren special bevat 2 prachtige wijnen van het zeer gerenommeerde Zuidafrikaanse wijnhuis Olifantsberg. Deze 2 wijnen, de 2016 Olifantsberg Blanc en de 2014 Olifantsberg Silhouette, kregen beide de maximale score van 5 sterren van Platter. Voor wijnen uit deze prijsklasse is dit toch wel uniek te noemen. De wijnen zijn beide echte dinerwijnen en dus uitermate geschikt voor de feestdagen of andere feestelijke diners.


    Lees meer

  • 2012 Bodegas Catena Zapata Alta Cabernet Sauvignon

    Maak favoriet

    20 op voorraad

    De Alta Catena Zapata Cabernet Sauvignon komt van drie verschillende wijngaarden op verschillende hoogtes en wordt gemengd met 5% Cabernet Franc. Het boeket van de Alta Catena Cabernet Sauvignon is in eerste instantie ingetogen maar nadat de wijn in aanraking komt met de zuurstof komt er een explosie aan geuren naar boven: tabak, espresso, braam, bessen en rijpe kersen. De smaak is medium-bodied met stevige tannines. De wijn heeft mooie lagen wat leidt tot een complexe afwerking in de mond met bramen, soja, tabak, sinaasappelschil en grafiet en wellicht het best te vatten in met de woorden van Neal Martin (beoordelaar van Parker) die eindigt met " A Cabernet in uppercase"


    Lees meer

  • 2012 Dominio de Tares Bembibre

    Maak favoriet

    35 op voorraad

    De Bembibre wordt vervaardigd uit 85-jaar-oude wijnstokken. Het is een van de topwijnen van dominio de Tares. In het glas is wijn intens maar fris rood. Zwart fruit, exotische specerijen, bloemige noten en een aardse mineraliteit  maken een rijke, weelderige, mooi geproportioneerd Mencia. Vergelijkbaar met een fraai bourgogne. Fris en elegant maar substantieel voordeliger. Dit is wijn welke wordt aanbevolen bij gerechten met intense smaken zoals een irish stew, stoofschotels slow cooked meat zoals lam of bijvoorbeeld bij ouderwets draadjesvlees en hachee. Decanteer of open de fles een uurtje van te voren en serveer de wijn niet te warm. Dominio de Tares heeft zich inmiddels een positie veroverd als internationaal referentiepunt van kwaliteitswijnen uit Bierzo. In de GUIA DE VINOS 2017 heeft de Bembibre 97 punten gekregen en de Oenoloog Rafael Somonte gekozen als de Beste oenoloog van Spanje


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valteiro

    Maak favoriet

    54 op voorraad

    De Valdesil Valteiro is wellicht een van de meeste unieke wijnen. Valteiro is de naam van een klein Peza (perceel) gelegen in het dorp Portela. Francisco Prada Gayoso maakt zich hard voor het  behoud van inheemse Galiische druivensoorten en heeft dit kleine perceel van slechts 0.3HA in 1985 beplant met de Gallische druif de María Ardoña in 1985 overtuigd van het potentieel van deze druif en is maakt hier inmiddels een wereldklasse wijn van. Unieke aan deze druif in combinatie met het terroir is dat het zeer elegante wijn is met een fraaie mineraliteit als gevolg van het unieke terroir van de Valteiro wijngaard. De Valteiro heeft 6 maanden gerijpt in 500L Frans eiken barriques, daarna 18 maanden in een RVS tank en krijgt dan ook nog eens 6 maanden flesrijping aleer de wijn op de markt komt De wijn heeft mooie tonen van wilde bessen, viooltjes en een hint van mineralen. De wijn heeft een mooi bewaarpotentieel dankzij zijn fraaie tannines. De Valteiro is fris, complex en origineel. Als u op zoek bent naar een fraaie wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit en geen doorsnee wijn dan kunnen we de Valteiro van harte aanbevelen. Dit zou eigenlijk niet mogen ontbreken in een mooie wijn-verzameling.


    Lees meer

  • 2012 remirez de ganuza fincas reserva

    Maak favoriet

    91 op voorraad

    De Fincas Reserva van Remirez de Ganuza is een elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt!  Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles! De Fincase de Ganuza Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo 10% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. Zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren. Ideale drink-periode is 2018-2030. Geweldige prijs/kwaliteit verhouding en een van de beste Rioja's verkrijgbaar in deze prijsklasse. 

    92/100 Parkerpunten

     


    Lees meer

  • 2009 Poggio Verrano Dromos L'Altro

    Maak favoriet

    36 op voorraad

    De Poggio Verrano Dromos L'Altro wordt volledig uit de echte toscaanse druif de Sangiovese gemaakt en daarna 12 maanden gerijpt op eiken en dan nog 18 maanden flesrijping. De Sangiovese Dromos L'Altro opent met stevige, zongerijpte aroma's van donker fruit en kersenlikeur met frisse zuren aan de achterkant. Het uiterlijk van de wijn toont een mooie granaatkleur. De wijn levert een verfijnd gestroomlijnde mondgevoel en is tevens zeer verfrissend. Een echte toscaan en dit is volgens onze bescheiden mening beter dan menig (veel) duurdere Brunello.
    Lees meer

  • Cave de Tain

    Maak favoriet

    Cave de Tain pakket - rood en wit in kist

    Aanbiedingsprijs: € 34,07

    Normale prijs: € 37,85

    Goede wijn behoeft niet duur te zijn maar slechte wijn is per definitie duur. Dit pakket bevat twee prachtige wijnen die zeer veel waarde geven voor het geld. Geen onbekende massawijnen maar gewoon internationaal vermaarde wijnen. De wijnen verpakken we in een houten kist voorzien van houtwol en als u ons tekstje geeft dan drukken wij deze af op een kaartje en voegen deze toe aan het kistje met wijn. Gegarandeerd goede kwaliteit voor een mooie prijs. Desgewenst kunnen wij het pakket of de pakketten ook direct versturen zodat u er helemaal geen omkijken naar heeft. Dit pakket bevat twee fraaie wijnen van Cave de Tain (rood en wit).


    Lees meer

  • 2009 Poggio Verrano Dromos Maremma

    Maak favoriet

    35 op voorraad

    Zo mooi!!! De prijswinner uit Toscane. Een complex blend van cabernet, merlot, sangiovese en cabernet franc. Heeft van alle beoordelaars superbeoordelingen gehad. De enige echte Super Tuscan volgens ons als je prijs/kwaliteit in ogenschouw neemt. 18 maanden gerijpt op eiken en daarna minimaal 24 maanden flesrijping. Robijnrood met prachtige gelanceerde zuren en tannines. Donkerrood fruit. Dit kan wedijveren met Brunello's maar dan duidelijk meer wijn voor het geld. Recent geselecteerd door VINUM op plek 8 in de Beste Wijnen uit Toscane. De wijn heeft 94 Parkerpunten gekregen
    Lees meer

  • 2013 Dominio de Tares Cepas Viejas Magnum

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Prachtige Mencia van het fameuze huis Dominio de Tares. Wij hebben hier bewust bijna alle wijnen van want dit huis maakt geweldige wijnen. Deze Cepas Viejas geeft geweldig veel wijn voor het geld en verdient het Value for Money predikaat. De Cepas is een elegante wijn afkomstig van meer dan 60 jaar oude wijnstokken welke 9 maanden gerijpt heeft in Frans en Amerikaans eiken. Het is een complexe, romige wijn met fraaie tonen van chocolade, balsamico, zoethout, kruiden en bessen en een pracht afdronk. Sinds 2010 gebruikt Dominio de Tares in navolging van vele tophuizen minder hout zodat nadruk meer op het fruit komt te liggen. Zalige wijn in een 1.5 liter uitvoering (magnum).
    Lees meer

  • 2010 Poggio Verrano Dromos Maremma

    Maak favoriet

    119 op voorraad

    Zo mooi!!! De prijswinner uit Toscane. Een complex blend van cabernet, merlot, sangiovese en cabernet franc. Heeft van alle beoordelaars superbeoordelingen gehad. De enige echte Super Tuscan volgens ons als je prijs/kwaliteit in ogenschouw neemt. 18 maanden gerijpt op eiken en daarna minimaal 24 maanden flesrijping. Robijnrood met prachtige gelanceerde zuren en tannines. Donkerrood fruit. Dit kan wedijveren met Brunello's maar dan duidelijk meer wijn voor het geld. Recent geselecteerd door VINUM op plek 8 in de Beste Wijnen uit Toscane. De wijn heeft wederom 94 Parkerpunten gekregen
    Lees meer

Artikel 31 tot 40 van 77

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Aan de helft van de prijs van de Zenato Lugana Sergio Zenato Riserva, is deze San Benedetto zeker de moeite waard. Iets minder intens en "diep", maar toch met de nodige verscheidenheid aan verschillende geuren en smaken, en een aangename frisheid van mineralen. Prefect wijntje bij vis, pasta of lichtere schotels met witte sauzen. Eveneens om zo van te genieten, al zou ik als “zetelwijntje” toch eerder de Sergio Zenato Riserva verkiezen.

- Paul
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen