Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Valdesil Valderroa

    Maak favoriet

    75 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. Dit is een op-entop zomerse rode wijn welke in Spanje altijd licht gekoeld (14-15graden) wordt gedronken. Valdesil Valderroa is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud. De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


    Lees meer

  • 2015 Dominio de Tares Baltos

    Maak favoriet

    178 op voorraad

    De Baltos van de Dominio de Tares behoort tot de top 100 wijnen van Spanje volgens Winespectator en dat voor een wijn van deze prijs. Afkomstig van meer dan 45 jaar oude wijnstokken en heeft 6 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. De Baltos van Dominio de Tares is gemaakt van de Mencia druif. De wijn is middelzwaar en zeer evenwichtig. Uitstekende Value for Money en een erg mooi glas wijn voor de prijs.

    Nummer 1 in de Perswijn editie van Oktober 2017
    Heeft een sterke aanbeveling gekregen van Hubrecht Duijker in Mei 2017
    Recognised in Wine Spectator magazine as one of Spain’s 'Best Buys.'
    Wine Spectator Rating 90 points
    Ranked 67th in the Wine Spectator Top 100


    Lees meer

  • 2014 Dominio de Tares Cepas Viejas 0.5 ltr

    Maak favoriet

    46 op voorraad

    Prachtige Mencia van het fameuze huis Dominio de Tares. Deze Cepas Viejas geeft geweldig veel wijn voor het geld en verdient het Value for Money predikaat. De Cepas is een elegante wijn afkomstig van meer dan 60 jaar oude wijnstokken welke 9-12 maanden gerijpt heeft in Frans en Amerikaans eiken. In het glas heeft de Cepas Viejas een helder rode kleur met een diepe robijnrode tinten met paaarse schakeringen. Het is een complexe, romige wijn met fraaie tonen van chocolade, balsamico, zoethout, kruiden en bessen. De wijn is full-bodied met mooie zuurgraad, zijdeachtig en afgeronde tannines met een romig mondgevoel en  een lange afdronk. De Bierzo met de mencia-druif wordt (terecht) vergeleken met de Bourgogne. Deze mencia wijnen hebben zeer veel overeenkomsten met Pinot Noir wijnen maar dan een fractie van de prijs van een pinot noir bourgogne. De Cepas de Viejas stond in de top 100 van het jaaroverzicht van WineSpectator. Deze uitvoering zit in een fles van 0.5 liter. Ideaal voor 4 mooie glazen wijn.


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valderroa Carballo

    Maak favoriet

    56 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke leisteen bodems welke de wijnen van dit huis uniek maken. De Valderroa Carballo Mencia is afkomstig van oudere Mencia wijngaarden. De wijn is gefermenteerd in roestvrij staal en de malolactische fermentatie werd uitgevoerd in 500-liter Franse eiken vaten waarna de wijn 10-12 maanden zich verder mag ontwikkelen op gebruikt Frans eiken. De Carballo is de top-uitvoering van wijnhuis Val De Sil. Het is een medium bodied wijn met tonen van leder, rijpe rode vruchten, kruiden en kersen. De smaak voelt gepolijst, met wat warmte in evenwicht gehouden door een goede zuurgraad. Sluit uw ogen en proef een goede bourgogne maar dan tegen een fractie van de prijs.


    Lees meer

  • 2014 Dominio de Tares Cepas Viejas

    Maak favoriet

    34 op voorraad

    Prachtige Mencia van het fameuze huis Dominio de Tares. Deze Cepas Viejas geeft geweldig veel wijn voor het geld en verdient het Value for Money predikaat. De Cepas is een elegante wijn afkomstig van meer dan 60 jaar oude wijnstokken welke 9-12 maanden gerijpt heeft in Frans en Amerikaans eiken. In het glas heeft de Cepas Viejas een helder rode kleur met een diepe robijnrode tinten met paaarse schakeringen. Het is een complexe, romige wijn met fraaie tonen van chocolade, balsamico, zoethout, kruiden en bessen. De wijn is full-bodied met mooie zuurgraad, zijdeachtig en afgeronde tannines met een romig mondgevoel en  een lange afdronk. De Bierzo met de mencia-druif wordt (terecht) vergeleken met de Bourgogne. Deze mencia wijnen hebben zeer veel overeenkomsten met Pinot Noir wijnen maar dan een fractie van de prijs van een pinot noir bourgogne.


    Lees meer

  • 2012 Dominio de Tares Bembibre

    Maak favoriet

    35 op voorraad

    De Bembibre wordt vervaardigd uit 85-jaar-oude wijnstokken. Het is een van de topwijnen van dominio de Tares. In het glas is wijn intens maar fris rood. Zwart fruit, exotische specerijen, bloemige noten en een aardse mineraliteit  maken een rijke, weelderige, mooi geproportioneerd Mencia. Vergelijkbaar met een fraai bourgogne. Fris en elegant maar substantieel voordeliger. Dit is wijn welke wordt aanbevolen bij gerechten met intense smaken zoals een irish stew, stoofschotels slow cooked meat zoals lam of bijvoorbeeld bij ouderwets draadjesvlees en hachee. Decanteer of open de fles een uurtje van te voren en serveer de wijn niet te warm. Dominio de Tares heeft zich inmiddels een positie veroverd als internationaal referentiepunt van kwaliteitswijnen uit Bierzo. In de GUIA DE VINOS 2017 heeft de Bembibre 97 punten gekregen en de Oenoloog Rafael Somonte gekozen als de Beste oenoloog van Spanje


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valteiro

    Maak favoriet

    54 op voorraad

    De Valdesil Valteiro is wellicht een van de meeste unieke wijnen. Valteiro is de naam van een klein Peza (perceel) gelegen in het dorp Portela. Francisco Prada Gayoso maakt zich hard voor het  behoud van inheemse Galiische druivensoorten en heeft dit kleine perceel van slechts 0.3HA in 1985 beplant met de Gallische druif de María Ardoña in 1985 overtuigd van het potentieel van deze druif en is maakt hier inmiddels een wereldklasse wijn van. Unieke aan deze druif in combinatie met het terroir is dat het zeer elegante wijn is met een fraaie mineraliteit als gevolg van het unieke terroir van de Valteiro wijngaard. De Valteiro heeft 6 maanden gerijpt in 500L Frans eiken barriques, daarna 18 maanden in een RVS tank en krijgt dan ook nog eens 6 maanden flesrijping aleer de wijn op de markt komt De wijn heeft mooie tonen van wilde bessen, viooltjes en een hint van mineralen. De wijn heeft een mooi bewaarpotentieel dankzij zijn fraaie tannines. De Valteiro is fris, complex en origineel. Als u op zoek bent naar een fraaie wijn met een uitstekende prijs/kwaliteit en geen doorsnee wijn dan kunnen we de Valteiro van harte aanbevelen. Dit zou eigenlijk niet mogen ontbreken in een mooie wijn-verzameling.


    Lees meer

  • 2012 remirez de ganuza fincas reserva

    Maak favoriet

    91 op voorraad

    De Fincas Reserva van Remirez de Ganuza is een elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt!  Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles! De Fincase de Ganuza Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo 10% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. Zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren. Ideale drink-periode is 2018-2030. Geweldige prijs/kwaliteit verhouding en een van de beste Rioja's verkrijgbaar in deze prijsklasse. 

    92/100 Parkerpunten

     


    Lees meer

  • 2013 Dominio de Tares Cepas Viejas Magnum

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Prachtige Mencia van het fameuze huis Dominio de Tares. Wij hebben hier bewust bijna alle wijnen van want dit huis maakt geweldige wijnen. Deze Cepas Viejas geeft geweldig veel wijn voor het geld en verdient het Value for Money predikaat. De Cepas is een elegante wijn afkomstig van meer dan 60 jaar oude wijnstokken welke 9 maanden gerijpt heeft in Frans en Amerikaans eiken. Het is een complexe, romige wijn met fraaie tonen van chocolade, balsamico, zoethout, kruiden en bessen en een pracht afdronk. Sinds 2010 gebruikt Dominio de Tares in navolging van vele tophuizen minder hout zodat nadruk meer op het fruit komt te liggen. Zalige wijn in een 1.5 liter uitvoering (magnum).
    Lees meer

  • 2008 Remirez de Ganuza Vina Coqueta Reserva

    Maak favoriet

    2008 Remirez de Ganuza Vina Coqueta Reserva

    Aanbiedingsprijs: € 37,95

    Normale prijs: € 47,95

    10 op voorraad

    De Coqueta heeft 22 maanden opvoeding gehad op nieuw frans eiken en zoals bij alle reserva uitvoeringen van Remirez de Ganuza worden voor de Coqueta alleen maar de schouders van de druiventros gebruikt (Los Hombros). Dit gedeelte van de tros heeft het meest zonlicht ontvangen. De Coqueta heeft een bordeaux-stijl maar dan wel die van een Grandcru bordeaux tegen een veel schappelijker prijs. Erg verfijnd en warm met afgeronde tonen van wilde aardbei en zoethout maar ook leder en espresso zijn te onderscheiden. De smaak is medium-bodied met soepele tannines een goede zuurgraad en zeer fraai geïntegreerde eik. De wijn is uitermate elegant met een zeer fraaie afdronk. Advies is wel om deze verfijnde maar stevige wijn te decanteren of de fles even twee uur te laten ademen. Door de zuurstof komt het bouquet helemaal vrij en u zult een haast bordeaux (maar dan wel een top-versie) ontwaren.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen