Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

2 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Olifantsberg Pinotage

    Maak favoriet

    35 op voorraad

    De filosofie bij deze Pinotage van Olifantsberg is het maken van deze unieke Zuid-Afrikaanse variëteit waarbij elegantie en frisheid hoog in het vaandel moet staan en niet de vele overrijpe zware en hoog in het alcohol pinotages zoals we jammergenoeg te veel zien bij de massa producenten. Deze Pinotage zet de druif in het middelpunt. De wijn is prachtig donkerrood in het glas. Zowel in de neus als de mond verrast deze pinotage. De wijn is erg fris met mooi fruit en niet die rubberen en animale tonen die de massa pinotages hebben. De pinotage is fluweelzacht als een Pinot Noir, kersen, moerbei en eucalyptus. De wijn heeft fijnkorrelige maar rijpe tannines en een klein bittertje. De wijn is uitstekend op dronk maar kan ook nog gerust 8 jaar verder rijpen
    Lees meer

  • Proefdoos Olifantsberg

    Maak favoriet

    Proefdoos Olifantsberg

    Aanbiedingsprijs: € 70,43

    Normale prijs: € 78,25

    Unieke proefdoos met 6 mooie wijnen van het nog vrij jonge, maar al zeer gerenommeerde Zuidafrikaanse wijnhuis Olifantsberg, gelegen middenin de Zuid-Afrikaanse wijnregio Breedekloof. Het wijnhuis is in handen van de Nederlandse familie Leeuwerik. Dankzij de hoge ligging en de vrijwel constant blazende wind is er een koel microklimaat. Ideale omstandigheden voor de productie van topkwaliteit druiven! In de wijngaard wordt gewerkt met respect voor de natuur. De druivenstokken worden organisch bemest en het rendement in de wijngaard wordt bewust laag gehouden. Dit alles met als doel om optimaal rijpe, gezonde en geconcentreerde druiven te oogsten van hoge kwaliteit. 

    Maak met deze proefdoos voordelig kennis met kwaliteitswijnhuis Olifantsberg. De proefdoos bevat 3 witte en 3 rode wijnen en deze zijn voordeliger dan de som van de individuele wijnen. Van elk van deze 6 wijnen is een volledige en zeer uitgebreide beschrijving te vinden op de website en in de Grandcruwijnen app. In het zoekvenster geeft u de desbetreffende wijn in, waarna u direct alle informatie over de wijn (wijnhuis, druif, regio etc.) kunt nalezen.


    Lees meer

2 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen