Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2016 Francis Ford Coppola Pinot Noir Votre Sante

    Maak favoriet

    14 op voorraad

    De Votre Sante Pinot Noir komt van wijngaarden gelegen in Lodi Delta, Mendocino, Monterey, en Sierra Foothills waar de pacific zorgt voor een mistig en koeler klimaat en dit zorgt voor een deze fraaie pinot noir met een levendige fruitkarakter, evenwichtige zuurgraad en fraaie mineraliteit. De Votre Sante is gefermenteerd in een combinatie van eik en roestvrij staal voor elegantie en balans. De Votre Santé Pinot Noir heeft aroma's van framboos en bessen met delicate bloemige tonen van de acacia. Sappige zwarte kersen en pruimen geaccentueerd met theebladeren, eiken en een vleugje mineraliteit ronden het gehemelte en dragen bij tot een complexe afdronk. Voor de Pinot Noir liefhebbers kunnen we deze frisse rode Coppola van harte aanbevelen. Geniet er standalone van maar ook heerlijk bij boeuf bourguignon en gegrilde of gebakken zalm.
    Lees meer

  • 2014 Francis Ford Coppola Pinot Noir Diamond collection

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Van de beroemde filmmaker Francis Ford Coppola. De wijnen van de Diamond Collection zijn gemaakt van druiven uit de wijngaarden uit Californië vanuit zowel de kustgebieden als valleien in het binnenland. Door goed te combineren met het fruit van deze selecties (van de warmere valleien en koelere kusten) krijg je geweldige en mooie complexe wijnen en dit is zeker de reden dat de Diamond Collectie van Coppola behoort tot de meeste populaire range aan wijnen. Deze pinot Noir heeft heerlijk tonen van aardbei en vanille, cranberries, een aangename geur met wat confiture en een lichte peperigheid, in de smaak heerlijk pinot noir, soepel, een vleugje kruidigheid, een krachtige en volle stijl, rijk en rijp, mooi getypeerd voor Californië. Lekker met boeuf bourguignon, lamskoteletten of risotto met paddenstoelen.


    Lees meer

  • Francis Ford Coppola Pinot Noir Diamond collection

    Maak favoriet

    12 op voorraad

    Van de beroemde filmmaker Francis Ford Coppola. De wijnen van de Diamond Collection zijn gemaakt van druiven uit de wijngaarden uit Californië vanuit zowel de kustgebieden als valleien in het binnenland. Door goed te combineren met het fruit van deze selecties (van de warmere valleien en koelere kusten) krijg je geweldige en mooie complexe wijnen en dit is zeker de reden dat de Diamond Collectie van Coppola behoort tot de meeste populaire range aan wijnen. Deze pinot Noir heeft heerlijk tonen van aardbei en vanille, cranberries, een aangename geur met wat confiture en een lichte peperigheid, in de smaak heerlijk pinot noir, soepel, een vleugje kruidigheid, een krachtige en volle stijl, rijk en rijp, mooi getypeerd voor Californië. Lekker met boeuf bourguignon, lamskoteletten of risotto met paddenstoelen.


    Lees meer

  • 2015 Francis Coppola Director’s Sonoma County Pinot Noir

    Maak favoriet

    6 op voorraad

    De Sonoma Coast Director's Pinot Noir is afkomstig van verschillende wijngaarden. De regio is bekend om de instroom van dagelijkse mist en zeewind wat bijdraagt tot de complexiteit van deze wijn en een cadeautje is van de natuur. De Director's Sonoma County Pinot Noir is gemaakt van een mix van het fruit van de Carneros en Russian River Valley wijngaarden. De druiven van de Carneros wijngaard heeft tonen van kruiden en aarde, terwijl het fruit van de Russian River veel dichtheid en rijkdom biedt. Er is in de zeer vroege ochtend ge-oogst zodat de druiven hun levendigheid en frisheid behouden. De Director Sonoma County Pinot Noir weerspiegelt de schoonheid van een geweldige jaargang met een verleidelijke geur van frambozen, kersen, en rozenblaadjes. Zijdeachtige bij binnenkomst maar verbreedt in de mond met een prettig complex mondgevoel met verse aarbeien, framboos en een beetje kruidnagel. Een fijne afdronk met wat geroosterd eiken op het einde. Dit is een zeer elegante wijn welke een goede begeleider is van gegrilde zalm, karbonades of paddestoel risotto. 


    Lees meer

4 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen