Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2012 remirez de ganuza fincas reserva

    Maak favoriet

    91 op voorraad

    De Fincas Reserva van Remirez de Ganuza is een elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt!  Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles! De Fincase de Ganuza Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo 10% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. Zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren. Ideale drink-periode is 2018-2030. Geweldige prijs/kwaliteit verhouding en een van de beste Rioja's verkrijgbaar in deze prijsklasse. 

    92/100 Parkerpunten

     


    Lees meer

  • 2009 Remirez de Ganuza Fincas de Ganuza Reserva Magnum

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Elegante, finesserijke wijn met veel complexiteit. Lichtjes geëvolueerde kleur. Tempranillo van het elegante type met beet, zuiders accent, vlezig midden, potentieel, klasse, alles wat je in een groot glas zoekt!  Fincas verzamelt elegantie, terroir en spierballen in één fles! De Fincase de Ganuza Reserva is gemaakt van 90% Tempranillo 10% Graciano. Ook voor deze pracht-wijn vindt de oogst volledig handmatig plaats en worden alle druiven handmatig geselecteerd. Zoals alle Ganuza's heeft ook deze wijn een prachtig drinkvenster en zal met de jaren nog verbeteren. Ideale drink-periode is 2017-2027. Geweldige prijs/kwaliteit verhouding en een van de beste Rioja's verkrijgbaar in deze prijsklasse. 91/100 Parkerpunten en 4.1/5-ster op Vivino

     


    Lees meer

  • 2009 Remirez de Ganuza Trasnocho

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij. Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). De Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert.
    Lees meer

  • 2010 Remirez de Ganuza Trasnocho

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij. Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). De Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert.
    Lees meer

  • 2007 Remirez de Ganuza Gran Reserva

    Maak favoriet

    19 op voorraad

    Dé pionier op gebied van innovatie. Enkel "los hombros" of de schouders (het bovenste deel van de druiventros) worden gebruikt voor zijn wijn, omdat dit de meest rijpe druiven zijn die het meest zon hebben gezien. De Gran Reserva is het absolute top-model waar maar rond de 3000 flessen van worden gemaakt. De Gran Reserva bracht 39 maanden door in het vat door voordat het gebottled werd. De Ganuza Gran Reserva heeft een diepe inktzwarte paars / zwarte tint. De neus is zeer weelderig en zuiver met zwarte kersen met een vleugje pepermunt. De smaak is vol en zeer zuiver vol van kersen, wilde aardbei, een snufje witte peper en donkere chocolade. Dit is zeker en wederom een indrukwekkend Rioja. 


    Lees meer

  • 2008 Remirez de Ganuza Trasnocho Magnum

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij. Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). De Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert. 96 Parkerpunten.
    Lees meer

  • 2009 Remirez de Ganuza Trasnocho Magnum

    Maak favoriet

    4 op voorraad

    Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij. Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). De Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert. Verpakt in een fraaie originele houten kist


    Lees meer

  • 2009 Remirez de Ganuza Trasnocho kistje 3 flessen

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten wordt de wijn geperst met behulp van een zak welke de exacte vorm heeft van de cuvee. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij. Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). De Trasnocho heeft een paars bijna zwarte kleur met een heldere paarse rand. Het voelt jong aan en heeft de tijd nodig voordat het zich openbaart maar dan gebeurt er ook wat. De neus is zeer kruidig, met tonen van kaneel en kruidnagel, donkere chocolade, rijp en zeer schoon fruit, bosbessen en kersen met een frisse kruidige noot die de neus beroert. In prachtig origineel kistje met 3 flessen.
    Lees meer

  • Proefdoos Remirez de Ganuza

    Maak favoriet

    Proefdoos Remirez de Ganuza

    Aanbiedingsprijs: € 365,59

    Normale prijs: € 401,75

    Remirez de Ganuza behoort tot de allerbeste wijnmaker uit Spanje. Toen de Remirez de Ganuza Gran Reserva de maximale score van 100 parker-punten ontving kon Remirez zich scharen tot de absolute internationale top. We hebben een proefdoos samengesteld met het assortiment van Remirez de Ganuza.Deze proefdoos is voordeliger dan de som van de individuele wijnen. Zoals met al onze proefdozen zijn dit de wijnen waar we zeer trots op zijn en niet als met zovelen proefdozen juist wijnen waar de wijn-handelaar van af wil. Deze Remirez de Ganuza proefdoos bevat allemaal wijnen die een 90plus Parker beoordelingen hebben en zijn ook allemaal individueel te verkrijgen. Deze wijndoos is dus een uitstekende manier om voordeliger dan te normaliter het assortiment van het tophuis Remirez te proeven.


    Lees meer

  • 2005 Remirez de Ganuza Reserva Magnum 3 liter

    Maak favoriet

    1 op voorraad

    De 2005 Remirez de Ganuza Reserva is dieprood van kleur. De wijn heeft een zeer complex boeket met fijne fruittonen, terroirimpressies, zuiderse zon, fijne roosterige toets en lederaccent. Stevige attack, vlezig, mondvullende wijn met diepgang, na wat luchten komen er meerder dimensies vrij. Hedendaagse Rioja die zich niet door overextractie laat verleiden maar zijn grootsheid weerspiegeld in een complete structuur met lengte. Fijnbewaarde, elegante Rioja met een lifespan van zeker 30 jaar!!


    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 13

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen