Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Catena Zapata Cabernet Franc Appellations San Carlos

    Maak favoriet

    11 op voorraad

    De appellation-reeks blijft groeien bij Catena Zapata en de nieuwe naam is dit keer de Appellation San Carlos Cabernet Franc, geproduceerd met druiven van de meest modieuze rode variëteit op dit moment. De wijn komt van 20-jaar oude wijnstokken in El Cepillo, een van de koelere plaatsen van San Carlos in de Uco-vallei. Het rijpt in Franse eiken vaten gedurende een jaar voor het bottelen. Qua Prijs/Kwaliteit eigenlijk niet te verslaan. In het glas is deze 100% cabernet franc diep paars-rood. De San Carlos Cabernet Franc van Zapata is een volle wijn met intense tonen van rijpe kersen, aardbeien en een hint van framboos. Daarnaast een vleugje vanille en karamel. In de mond is de wijn sappig, vol en elegant van smaak met rijp rood fruit, eucalyptus en een vleugje laurier.


    Lees meer

  • 2012 Bodegas Catena Zapata Alta Cabernet Sauvignon

    Maak favoriet

    20 op voorraad

    De Alta Catena Zapata Cabernet Sauvignon komt van drie verschillende wijngaarden op verschillende hoogtes en wordt gemengd met 5% Cabernet Franc. Het boeket van de Alta Catena Cabernet Sauvignon is in eerste instantie ingetogen maar nadat de wijn in aanraking komt met de zuurstof komt er een explosie aan geuren naar boven: tabak, espresso, braam, bessen en rijpe kersen. De smaak is medium-bodied met stevige tannines. De wijn heeft mooie lagen wat leidt tot een complexe afwerking in de mond met bramen, soja, tabak, sinaasappelschil en grafiet en wellicht het best te vatten in met de woorden van Neal Martin (beoordelaar van Parker) die eindigt met " A Cabernet in uppercase"


    Lees meer

  • 2009 Poggio Verrano Dromos Maremma

    Maak favoriet

    35 op voorraad

    Zo mooi!!! De prijswinner uit Toscane. Een complex blend van cabernet, merlot, sangiovese en cabernet franc. Heeft van alle beoordelaars superbeoordelingen gehad. De enige echte Super Tuscan volgens ons als je prijs/kwaliteit in ogenschouw neemt. 18 maanden gerijpt op eiken en daarna minimaal 24 maanden flesrijping. Robijnrood met prachtige gelanceerde zuren en tannines. Donkerrood fruit. Dit kan wedijveren met Brunello's maar dan duidelijk meer wijn voor het geld. Recent geselecteerd door VINUM op plek 8 in de Beste Wijnen uit Toscane. De wijn heeft 94 Parkerpunten gekregen
    Lees meer

  • 2010 Poggio Verrano Dromos Maremma

    Maak favoriet

    119 op voorraad

    Zo mooi!!! De prijswinner uit Toscane. Een complex blend van cabernet, merlot, sangiovese en cabernet franc. Heeft van alle beoordelaars superbeoordelingen gehad. De enige echte Super Tuscan volgens ons als je prijs/kwaliteit in ogenschouw neemt. 18 maanden gerijpt op eiken en daarna minimaal 24 maanden flesrijping. Robijnrood met prachtige gelanceerde zuren en tannines. Donkerrood fruit. Dit kan wedijveren met Brunello's maar dan duidelijk meer wijn voor het geld. Recent geselecteerd door VINUM op plek 8 in de Beste Wijnen uit Toscane. De wijn heeft wederom 94 Parkerpunten gekregen
    Lees meer

  • 2014 Bodegas Catena Zapata Malbec Nicasia Vineyard

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Catena Zapata Nicasia Vineyard is een single-wijngaard Malbec met wijnstokken uit Nicasia in Altamira (La Consulta) in het zuiden van de Uco Valley. De wijngaard ligt in een kalkrijke zone wat deze Argentijnse malbec uniek en geweldig maakt. De druiven werden in het vat gefermenteerd met 5% Cabernet Franc. De druiven werden geoogst op zes verschillende momenten (afhankelijk van het terroir van de wijngaard). Rijp rood& zwart fruit, noten van rijpe meloen, zeer kruidig met ronde en gepolijste tannines, maar ook met zeer goede frisheid en een fraaie zuurgraad. 96/100 Parkerpunten
    Lees meer

5 artikel(en)

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Geweldige wijn voor een mooie prijs

- Rudi
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen