Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openings- en bezorgtijden klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werken aan het wissen van de smaakpapillen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de indrukwekkende Nambrot van Tenuta di Ghizzano (ook wel de Pomerol van Toscane genoemd) en natuurlijk een prachtige Barolo van Montaribaldi.

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eye:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te vaak wordt, ons inziens, de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl bij sauzen op basis van tomaten je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereid (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare, maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Fincas de Ganuza Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2015 Valdesil Valderroa

    Maak favoriet

    2015 Valdesil Valderroa

    Aanbiedingsprijs: € 7,98

    Normale prijs: € 9,95

    80 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. Dit is een op-entop zomerse rode wijn welke in Spanje altijd licht gekoeld (14-15graden) wordt gedronken. Valdesil Valderroa is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud. De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


    Lees meer

  • 2015 Dominio de Tares Baltos

    Maak favoriet

    2015 Dominio de Tares Baltos

    Aanbiedingsprijs: € 9,56

    Normale prijs: € 12,45

    276 op voorraad

    De Baltos van de Dominio de Tares behoort tot de top 100 wijnen van Spanje volgens Winespectator en dat voor een wijn van deze prijs. Afkomstig van meer dan 45 jaar oude wijnstokken en heeft 6 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. De Baltos van Dominio de Tares is gemaakt van de Mencia druif. De wijn is middelzwaar en zeer evenwichtig. Uitstekende Value for Money en een erg mooi glas wijn voor de prijs.

    Nummer 1 in de Perswijn editie van Oktober 2017
    Heeft een sterke aanbeveling gekregen van Hubrecht Duijker in Mei 2017
    Recognised in Wine Spectator magazine as one of Spain’s 'Best Buys.'
    Wine Spectator Rating 90 points
    Ranked 67th in the Wine Spectator Top 100


    Lees meer

  • 2014 Catena Zapata Cabernet Appellations Agrelo

    Maak favoriet

    2014 Catena Zapata Cabernet Appellations Agrelo

    Aanbiedingsprijs: € 11,75

    Normale prijs: € 12,95

    2 op voorraad

    Sommige van de Appellation-wijnen werden geproduceerd voordat de "Appelation" series werd gecreëerd, zoals het geval is met de klassieke Appellation Agrelo Cabernet Sauvignon, uit een klassieke zone in Lujan de Cuyo. Het werd geproduceerd met druiven van 30 jaar oude wijnstokken op 950 meter hoogte. Het heeft gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten voor één jaar. Dit is een van de weinige plaatsen waar u de oude wijnstok Cabernet Sauvignon vindt, een klassieke plaats voor de druif. Het is serieus, harmonieus en zeer varietaal, zonder groene of overrijpe aroma's. Het heeft een goed gehemelte met zeer fijne tannines, elegant en toch krachtig. Dit is een Cabernet-Sauvignon zoals het hoort, Intens en krachtig, met vanille, kruiden en zwarte peper, karaktervol, maar tegelijk mooi zacht in de afdronk en is een perfecte begeleider bij een Argentijnse steak van de grill, lamsrollade met rozemarijn, lichte blauwe kazen. De Wine-advocate (Parker) schrijft in zijn beoordeling: "This overdelivers"


    Lees meer

  • 2015 Bodegas Catena Zapata Malbec Appellations Vista Flores

    Maak favoriet

    33 op voorraad

    Voor de Catena Malbec Appellation Vistaflores is gekozen voor een blend van Malbec-druiven uit het Vistaflores district in Tunuyán. Deze appellation is heel geschikt voor Malbec, door zijn wat hogere ligging, aan de voet van de Andes. De wijngaarden liggen op een hoogte die varieert tussen de 1050 en 1150 meter. Dat betekent temperaturen die overdag vrij hoog kunnen zijn, en oplopen tot rond de 33 graden. Maar in de nacht koelt het hier flink af, zodat het verschil tussen dag en nacht heel groot is. Dit zorgt voor Malbec met krachtige aroma’s en een uitgesproken frisheid in zijn zuren. De druiven worden op deze manier perfect rijp, en blijven in balans. Ze worden laat geplukt, in een periode van de eerste tot en met de derde week van april. De stokken in de wijngaard zijn inmiddels 30 jaar oud, en zorgen voor een geweldige expressie van het unieke terroir in de wijn. De opbrengsten zijn laag en de druiven worden met de hand geplukt. Na de gisting rijpt de wijn op eikenhouten vaten, met 85% Frans en 15% Amerikaans eikenhout, voor een licht exotische toets. Een mooi puur glas Malbec.
    Lees meer

  • 2015 Francis Ford Coppola Cabernet  'Rosso and Bianco'

    Maak favoriet

    8 op voorraad

    Een rijpe en zwoele stijl Cabernet, aangenaam donker fruit, bramen, zoethout en kaneel, vanille, koffie, lekker vol en een tikje zwoel, heel verleidelijk, rijk en stevig. Heerlijk bij een gegrilde entrecote, pasta met vleessauzen, een mooie belegen kaas. Voor ons de ideale wijn bij een verse Pizza


    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valderroa Carballo

    Maak favoriet

    2015 Valdesil Valderroa Carballo

    Aanbiedingsprijs: € 11,96

    Normale prijs: € 14,95

    57 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke leisteen bodems welke de wijnen van dit huis uniek maken. De Valderroa Carballo Mencia is afkomstig van oudere Mencia wijngaarden. De wijn is gefermenteerd in roestvrij staal en de malolactische fermentatie werd uitgevoerd in 500-liter Franse eiken vaten waarna de wijn 10-12 maanden zich verder mag ontwikkelen op gebruikt Frans eiken. De Carballo is de top-uitvoering van wijnhuis Val De Sil. Het is een medium bodied wijn met tonen van leder, rijpe rode vruchten, kruiden en kersen. De smaak voelt gepolijst, met wat warmte in evenwicht gehouden door een goede zuurgraad. Sluit uw ogen en proef een goede bourgogne maar dan tegen een fractie van de prijs.


    Lees meer

  • 2015 Bodegas Catena Zapata Appellation La Consulta Malbec

    Maak favoriet

    niet op voorraad

    Laura Catena, de in San Francisco woonachtige dochter van eigenaar Nicolas Catena, heeft zich geworpen op de terroirexpressie van de Malbecs van Catena. Met veel succes. Wijn voor wijn kun je het verschil proeven in hoogte, bodem en klimaat. De verschillende wijngaarden in La Consulta, ten zuiden van Mendoza worden in deze wijn gecombineerd tot een heuse ‘Appellation La Consulta’. In het glas is deze Malbec Diep paarsrood met in de neus een intense geur, krachtig, rijp fruit, bosbessen en kersen, mooi rokerig, breed, vanille, kruiden, mokka.
    Lees meer

  • 2015 Catena Zapata Cabernet Franc Appellations San Carlos

    Maak favoriet

    7 op voorraad

    De appellation-reeks blijft groeien bij Catena Zapata en de nieuwe naam is dit keer de Appellation San Carlos Cabernet Franc, geproduceerd met druiven van de meest modieuze rode variëteit op dit moment. De wijn komt van 20-jaar oude wijnstokken in El Cepillo, een van de koelere plaatsen van San Carlos in de Uco-vallei. Het rijpt in Franse eiken vaten gedurende een jaar voor het bottelen. Qua Prijs/Kwaliteit eigenlijk niet te verslaan. In het glas is deze 100% cabernet franc diep paars-rood. De San Carlos Cabernet Franc van Zapata is een volle wijn met intense tonen van rijpe kersen, aardbeien en een hint van framboos. Daarnaast een vleugje vanille en karamel. In de mond is de wijn sappig, vol en elegant van smaak met rijp rood fruit, eucalyptus en een vleugje laurier.


    Lees meer

  • 2016 Catena Zapata Cabernet Appellations Agrelo

    Maak favoriet

    57 op voorraad

    Sommige van de Appellation-wijnen werden geproduceerd voordat de "Appelation" series werd gecreëerd, zoals het geval is met de klassieke Appellation Agrelo Cabernet Sauvignon, uit een klassieke zone in Lujan de Cuyo. Het werd geproduceerd met druiven van 30 jaar oude wijnstokken op 950 meter hoogte. Het heeft gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten voor één jaar. Dit is een van de weinige plaatsen waar u de oude wijnstok Cabernet Sauvignon vindt, een klassieke plaats voor de druif. Het is serieus, harmonieus en zeer varietaal, zonder groene of overrijpe aroma's. Het heeft een goed gehemelte met zeer fijne tannines, elegant en toch krachtig. Dit is een Cabernet-Sauvignon zoals het hoort, Intens en krachtig, met vanille, kruiden en zwarte peper, karaktervol, maar tegelijk mooi zacht in de afdronk en is een perfecte begeleider bij een Argentijnse steak van de grill, lamsrollade met rozemarijn, lichte blauwe kazen. De Wine-advocate (Parker) schrijft in zijn beoordeling: "This overdelivers"


    Lees meer

  • 2016 Olifantsberg Syrah

    Maak favoriet

    70 op voorraad

    Op het landgoed van Olifantsberg staan bijna bijna uitsluitend druivenrassen zoals men die ook tegenkomt in de noordelijke en zuidelijke Rhône dus kan hier een pure Syrah niet ontbreken. De Olifantsberg Syrah heeft dus Hermitage-achtig karakter maar dan met een Priorat invloed want de de wijnen hebben meer mineraliteit als gevolg van het unieke leistenen terroir en zijn meer spicy. Dat Zuid Afrika zich zeer goed leent voor Syrah is niet nieuw maar de prijs/kwaliteit van deze Syrah is erg fraai en kan zich naar onze bescheiden mening beter dan menig veel duurdere australische syrah. De wijn is prachtig donkerrood in het glas. Deze wijn heeft alle kenmerken van een klasse Syrah. Mooie kruidigheid en fraaie frisse zuren. Veel rijp fruit. Mooie balans.De wijn heeft fijnkorrelige maar rijjpe tannines. De wijn is nu uitstekend op dronk maar kan ook nog gerust een aantal jaren verder rijpen
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Fantastische wijn maar te vroeg open getrokken. Heel veel potentie! Volle bak bramen met een goed gebalanseerde houtsmaak. Echt nog even laten liggen als je het geduld hebt want de 2014 gaat erg mooi worden!

- Dimitri
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen