Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij biefstuk

Wijn Spijs keuze: wat drinken we bij Rund en Biefstuk. Met deze handige tips kiest u eenvoudig de beste wijn bij rundvlees

De slankere delen van het rund zoals kalfsmuis, biefstuk, entrecôte gaan juist heel goed met medium-bodied rode wijn en moeten u zeker niet omver blazen met een volle zware rode wijn. Juist de zuurgraad is belangrijk om het vlees en wijn goed te combineren en je krijgt dan een goede combinatie met  de textuur en smaak van het mager rundvlees waardoor het goed matched. Een goede vuistregel om te volgen is om de intensiteit van het rundvlees met de wijn aan te passen:

  • het slankere deel combineren met  medium-bodied rood zoals zoals Zinfandel, Mencia,Grenache en Merlot. Zeer fraai zijn de super elegante wijnen van Bernabeleva. De zuurgraad en complexiteit passen zo mooi bij verfijnd vlees. 
  • Delen van het rund met heel veel smaken en iets meer vet zoals een t-bone steak, rib-eye of Porterhouse gaan beter met vette volle of middelgrote rode wijnen die stevige tannines hebben. Deze types van wijn gaan goed, omdat de tannines werkt om de smaakpapillen te wissen tijdens het eten. Tannines hebben ook de neiging om te reiningen en het vet te verwijderen uit de mond. Stevige wijnen zoals een Tempranillo, kruidige Syrah, Sangiovese Cabernet Sauvignon of Malbec gaan zeer goed samen met rib-eye, t-bone en Porterhouse steaks. Een mooi Super Tuscan zoals de Dromos van Poggio Verrano of de fameuze Tignanello en natuurlijke een prachtige barolo van Borgogno

Hier zijn enkele van onze specifieke aanbevelingen pairing:

T-bone-steak/Rib-Eyes:

 Biefstuk (haas, kogel)

Sauzen en kruiden maken de wijn-pairing trouwens wel lastiger en te veel wordt ons inziens de fout gemaakt dat een mooi stuk delicaat vlees omver wordt geblazen door te veel kruiden en vooral te veel saus. Als stelregel kun je hanteren: Bijvoorbeeld pittige BBQ sauzen koppelen met fruitige wijnen, terwijl op basis van tomaten sauzen je het best een Sangiovese, Tempranillo of Cabernet Franc kan kiezen. Houd er ook rekening mee dat lichtere rode wijnen (zoals Pinot Noir of een Mencia) zeer goed samen gaan goed met steak en rundvlees dat via een slow-cooking methode is bereidt (bijv: draadjesvlees). Denk eens aan een mooie  pinot noir bourgogne van Olivier Guyot of een prachtige betaalbare maar o-zo fraaie wijn van Valdesil van de Mencia druif.

Op de grill of de barbeque krijg je dat fijne krokante korstje. Dat geeft die bitters die wij als prettig ervaren. Pak dan een wijn van Cabernet Sauvignon of Syrah uit een warm gebied, zoals een Spier Estate of Olifantsberg. Dichter bij huis vinden we een mooie Rioja die dat bittere korstje ook prettig vindt. Een Reserva van Remirez de Ganuza is zo'n geweldige bijpassende wijn of de Valdepoleo van Pujanza

Heeft u ook onze andere wijn-spijs adviezen gelezen zoals:

wijn/spijs Rund
wijn/spijs Vis
wijn/spijs Kaas
wijn/spijs BBQ
wijn/spijs Kerst/ Luxe Diner

Artikel 1 tot 10 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren
  • 2014 Bodegas Catena Zapata Alamos Cabernet Sauvignon

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    Minder dan 10 euro voor een fraaie fruitige frisse Cabernet welke bijvoorbeeld van de Wine-advocate 87 punten heeft gekregen is vrij uniek. De Alamos Catena Zapata is een sappige en krachtige en toch toegankelijke wijn. Prachtig geconcentreerd en zacht tegelijkertijd. De alamos Cabernet heeft een lekkere romigheid en tal van pittige, peperige aroma's over een laag van rijpe pruimen en bramen. Een volle wijn met een goede afdronk met een bittertje erin die mooi gecompenseerd wordt door lekker fruit. De 2014 Alamos Cabernet Sauvignon heeft meer fruit agv het iets warmere groeiseizoen dan voorgaande jaren wat de wijn ook zeer toegankelijk en makkelijk te drinken maakt.
    Lees meer

  • 2015 Valdesil Valderroa

    Maak favoriet

    159 op voorraad

    Een van de aankomende sterren uit de Valdeorras/Galicia is het wijnhuis Val De Sil welke zich sterk richt op de Galicische druif de Godello en de rode Mencia. De bodega heeft zijn wijngaarden in de vallei Sil met zijn unieke eisteen gronden welke de wijnen van dit huis uniek maken. Valdesil Valderroa 2014 is bereid van 100% mencía. De druiven groeien op 500 m boven zeeniveau, op de hooggelegen terrashellingen van de gemeenten Rubiá, A Rúa, Petín en O Bolo. De wijngaarden zijn gemiddeld 15 jaar oud.  De Valderroa is Mencía in zijn puurste staat. De nabijheid van de Atlantische oceaan zorgt voor een ongekend frisse en delicate wijn (zeker voor een wijn uit deze prijsklasse).  De Valderoa heeft een heldere robijnrode kleur, met een granaatrode zoom. In de neus ruiken we verse pure tonen van aromatische rood fruit aroma's (framboos en pruim) met minerale elementen.  In de mond is de wijn vers, fris en intensief met mooi fruit en met goed geïntegreerde tannines maakt deze wijn perfect in balans. De Valderroa is een wijn met een een haast ongekende goede prijs/kwaliteit en kunnen we u van harte aanbevelen.


    Lees meer

  • 2016 Bodegas Catena Zapata Alamos Bonarda

    Maak favoriet

    3 op voorraad

    De Alamos Bodega en wijngaarden zijn in eigendom van Catena Zapata. Daar dit van Catena Zapata is moet het wel van een hoge kwaliteit zijn en ook de internationale wijn-critici zijn lovend over deze serie. De Alamos Catena Zapata Bonarda is een heerlijke toegankelijke soepele wijn met een zachte textuur en mollig fruit met mooie tonen van pruimen en bramen. De wijn heeft een fraaie afdronk is zacht en subtiel met toetsen van vanille en toast.
    Lees meer

  • 2014 Dominio de Tares Baltos

    Maak favoriet

    120 op voorraad

    De Baltos van de Dominio de Tares behoort tot de top 100 wijnen van Spanje volgens Winespectator en dat voor een wijn van deze prijs. Afkomstig van meer dan 45 jaar oude wijnstokken en heeft 6 maanden gerijpt in Frans en Amerikaans eiken. De Baltos van Dominio de Tares is gemaakt van de Mencia druif. De wijn is middelzwaar en zeer evenwichtig. Uitstekende Value for Money en een erg mooi glas wijn voor de prijs.

    Nummer 1 in de Perswijn editie van Oktober 2017
    Heeft een sterke aanbeveling gekregen van Hubrecht Duijker in Mei 2017
    Recognised in Wine Spectator magazine as one of Spain’s 'Best Buys.'
    Wine Spectator Rating 90 points
    Ranked 67th in the Wine Spectator Top 100


    Lees meer

  • 2015 Olifantsberg Pinotage

    Maak favoriet

    16 op voorraad

    De filosofie bij deze Pinotage van Olifantsberg is het maken van deze unieke Zuid-Afrikaanse variëteit waarbij elegantie en frisheid hoog in het vaandel moet staan en niet de vele overrijpe zware en hoog in het alcohol pinotages zoals we jammergenoeg te veel zien bij de massa producecnten. Deze Pinotage zet de druif in het middelpunt. De wijn is prachtig donkerrood in het glas. Zowel in de neus als de mond verrast deze pinotage. De wijn is erg fris met mooi fruit en niet die rubberen en animale tonen die de massa pinotages hebben. De pinotage is fluweelzacht als een Pinot Noir, kersen, moerbei en eucalyptus. De wijn heeft fijnkorrelige maar rijjpe tannines en een klein bittertje. De wijn is uitstekend op dronk maar kan ook nog gerust 7 jaar verder rijpen.
    Lees meer

  • 2015 Francis Ford Coppola Cabernet  'Rosso and Bianco'

    Maak favoriet

    2 op voorraad

    Een rijpe en zwoele stijl Cabernet, aangenaam donker fruit, bramen, zoethout en kaneel, vanille, koffie, lekker vol en een tikje zwoel, heel verleidelijk, rijk en stevig. Heerlijk bij een gegrilde entrecote, pasta met vleessauzen, een mooie belegen kaas. Voor ons de ideale wijn bij een verse Pizza


    Lees meer

  • 2015 Bodegas Catena Zapata Malbec Appellations Vista Flores

    Maak favoriet

    55 op voorraad

    Voor de Catena Malbec Appellation Vistaflores is gekozen voor een blend van Malbec-druiven uit het Vistaflores district in Tunuyán. Deze appellation is heel geschikt voor Malbec, door zijn wat hogere ligging, aan de voet van de Andes. De wijngaarden liggen op een hoogte die varieert tussen de 1050 en 1150 meter. Dat betekent temperaturen die overdag vrij hoog kunnen zijn, en oplopen tot rond de 33 graden. Maar in de nacht koelt het hier flink af, zodat het verschil tussen dag en nacht heel groot is. Dit zorgt voor Malbec met krachtige aroma’s en een uitgesproken frisheid in zijn zuren. De druiven worden op deze manier perfect rijp, en blijven in balans. Ze worden laat geplukt, in een periode van de eerste tot en met de derde week van april. De stokken in de wijngaard zijn inmiddels 30 jaar oud, en zorgen voor een geweldige expressie van het unieke terroir in de wijn. De opbrengsten zijn laag en de druiven worden met de hand geplukt. Na de gisting rijpt de wijn op eikenhouten vaten, met 85% Frans en 15% Amerikaans eikenhout, voor een licht exotische toets. Een mooi puur glas Malbec.
    Lees meer

  • 2012 Olifantsberg Syrah

    Maak favoriet

    85 op voorraad

    Op het landgoed van Olifantsberg staan bijna bijna uitsluitend druivenrassen zoals men die ook tegenkomt in de noordelijke en zuidelijke Rhône dus kan hier een pure Syrah niet ontbreken. De Olifantsberg Syrah heeft dus Hermitage-achtig karakter maar dan met een Priorat invloed want de de wijnen hebben meer mineraliteit als gevolg van het unieke leistenen terroir en zijn meer spicy. Dat Zuid Afrika zich zeer goed leent voor Syrah is niet nieuw maar de prijs/kwaliteit van deze Syrah is erg fraai en kan zich naar onze bescheiden mening beter dan menig veel duurdere australische syrah. De wijn is prachtig donkerrood in het glas. Deze wijn heeft alle kenmerken van een klasse Syrah. Mooie kruidigheid en fraaie frisse zuren. Veel rijp fruit. Mooie balans.De wijn heeft fijnkorrelige maar rijjpe tannines. De wijn is nu uitstekend op dronk maar kan ook nog gerust een aantal jaren verder rijpen
    Lees meer

  • 2013 Cave de Tain Crozes Hermitage Rouge Grand Classique

    Maak favoriet

    63 op voorraad

    Deze Cave de Tain uit de Crozes Hermitage heeft een intense granaat-rode kleur met paarse tinten en is zoals elke rode wijn van Cave de Tain gemaakt van 100% Syrah druiven. Deze Cave de Tain heeft delicate aroma's van bramen-fruit, vanille en lichte noten van eikenhout. Rijk in de mond met een goede zoetheid en stevige tannines. Aan het eind zijn er ook noten van zwarte bessen, violet en oosterse specerijen te herkennen. Een prachtig glas wijn tegen een geweldige prijs voor zulke kwaliteit. De wijn wordt ook geschonken in de First Class van Air France
    Lees meer

  • 2014 Francis Ford Coppola Pinot Noir Votre Sante

    Maak favoriet

    5 op voorraad

    De Votre Sante Pinot Noir komt van wijngaarden gelegen in Lodi Delta, Mendocino, Monterey, en Sierra Foothills waar de pacific zorgt voor een mistig en koeler klimaat en dit zorgt voor een deze fraaie pinot noir met een levendige fruitkarakter, evenwichtige zuurgraad en fraaie mineraliteit. De Votre Sante is gefermenteerd in een combinatie van eik en roestvrij staal voor elegantie en balans. De Votre Santé Pinot Noir heeft aroma's van framboos en bessen met delicate bloemige tonen van de acacia. Sappige zwarte kersen en pruimen geaccentueerd met theebladeren, eiken en een vleugje mineraliteit ronden het gehemelte en dragen bij tot een complexe afdronk. Voor de Pinot Noir liefhebbers kunnen we deze frisse rode Coppola van harte aanbevelen. Geniet er standalone van maar ook heerlijk bij boeuf bourguignon en gegrilde of gebakken zalm.
    Lees meer

Artikel 1 tot 10 van 63

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Toon per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Laatste recensies

Een verrassing in een fles, wat een heerlijke zachte volle wijn. Je geniet van elke slok.

- Fiane
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen